Samsung Galaxy Note maakt mogelijk comeback als ‘Galaxy S22 Ultra’

Dit najaar is er geen plaats voor een nieuwe model binnen de Samsung Galaxy Note line-up. De smartphone met stylus in de behuizing maakt zich op voor een comeback in 2022, maar mogelijk niet onder de Galaxy Note-noemer.

Er circuleren gelekte beelden van de nieuwe Samsung Galaxy S22 line-up op Twitter. Naast de basismodellen Galaxy S22 en S22+, springt vooral de Galaxy S22 Ultra in het oog. Die krijgt namelijk een uitsparing in het toestel onderaan waarin een stylus past.

Met het huidige chiptekort heeft Samsung eerder dit jaar beslist om de focus op de Galaxy Flip 3 en Fold 3 te leggen, twee vouwbare smartphones. De Galaxy Note moet zo verplicht een jaar aan de kant blijven staan.

Het zou logisch zijn dat de Samsung Galaxy S22 Ultra ruimte maakt voor de stylus en de Note-reeks zo opslokt. Beide reeksen groeiden de afgelopen jaren sterk naar elkaar toe en verschilden nog maar amper, uitgezonderd de stylus.

Voorjaar S, najaar Fold

Door beide in één toestel te integreren met een lancering in het voorjaar, zou Samsung in het najaar kunnen blijven focussen op vouwbare smartphones. Die zijn nog wel verschillend genoeg om een tweede verkooppiek te genereren qua topmodel, zeker nu die technologie steeds toegankelijker wordt door dalende prijzen.

Wat betreft de Galaxy S22 en S22+, lijkt het design nagenoeg onveranderd te zijn met vorig jaar. We moeten echter wel benadrukken dat het om vroege geruchten gaat, ondanks dat het Twitterprofiel in het verleden ook altijd accuraat heeft gelekt. De Galaxy S21 werd dit jaar al heel vroeg gelanceerd op 14 januari. In onze review van de Samsung Galaxy S21 Ultra waren we het unaniem eens dat het een toptoestel was en vandaag nog steeds is.

Afwachten of de ruimte voor de stylus een impact zal hebben op de Samsung Galaxy S22 Ultra, als de geruchten kloppen. De extra ruimte die daarvoor nodig is, zorgt voor minder batterijcapaciteit, wat een invloed kan hebben op de batterijduur. Afwachten tot begin 2022 wanneer Samsung vermoedelijk de Galaxy S22-toestellen officieel zal voorstellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home