Samsung bevestigt nieuw Galaxy S vlaggenschip met Note-functies en een lancering in februari

De officiële aankondiging is cryptisch en tegelijk overduidelijk: de Ultra-variant van de toekomstige Samsung Galaxy S22 krijgt een stylus en wordt de spirituele opvolger van de Note-reeks.

De Samsung Galaxy S22 komt eraan, zoveel is duidelijk. De eerste lekken verschenen al maanden geleden en de afgelopen weken verhoogde de cadans gevoelig. De smartphonefabrikant postte zelfs al webcode online die wijst naar een officiële lancering op 9 februari en een beschikbaarheidsdatum van 24 februari.

Al deze informatie blijven voorlopig geruchten, maar Samsung lost in een blogpost met Dr TM Roh (President & Head of MX Business Samsung Electronics) toch behoorlijk wat duidelijke hints. Zo wijdt Roh heel wat ruimte aan het succes van de Galaxy Note-reeks en hoe de S Pen (de meegeleverde stylus) tal van mensen inspireerde. Hij benadrukt ook dat “velen het spijtig vonden dat er vorig jaar geen Note-toestel werd aangekondigd. We zijn niet vergeten hoe sterk jullie van deze Note-ervaring houden.”

https://www.youtube.com/watch?v=W_kk-AfcbNI

Hij vertelt verder dat er een Unpacked-event zal plaatsvinden in februari waar het “meest bijzondere S series toestel wordt gelanceerd. De nieuwe generatie Galaxy S combineert de beste ervaringen van onze Samsung Galaxy in één ultiem toestel.”

Sterke focus op Ultra-variant

Tot slot zet hij in zijn conclusie een aantal woorden vetgedrukt waaronder ‘own the night’ waarmee hij wijst naar verbeterde nachtfotografie met de nieuwe camera’s. De woorden ‘dominate the day’ wijzen dan weer naar een krachtige batterij of snelle prestaties. Andere buzzwords zijn ‘smartest’, ‘most sustainable’ en finaal concludeert hij dat Samsung de toekomst van smartphones opnieuw wil herschrijven. Het stuk staat bol van woordspelingen die verwijzen naar de Note-reeks.

Je zou denken dat de hele Samsung Galaxy S22 line-up een stylus aan boord krijgt, maar de laatste woorden van Roh verbannen die gedachte: “Maak je klaar voor de ultieme Ultra-ervaring”. Dit detail maakt het duidelijk dat enkel de Samsung Galaxy S22 Ultra een stylus krijgt samen met de sterk verbeterde cameraprestaties. Afwachten tot de fabrikant een officiële uitnodiging in onze bus stopt.

lees ook

Samsung Galaxy S21 Ultra review: eindelijk alles op een rij

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home