PC’s draaien vaker op Windows-versies 7, 8 en XP dan op Windows 11

Windows 10

Zowel Windows 7, als Windows 8 als Windows XP staan nog vaker geïnstalleerd op toestellen dan het nieuwe Windows 11.

Windows 11 staat op 1,44 procent van de toestellen geïnstalleerd. Dat blijkt uit een rapport van Lansweeper. De software ging bij meer 30 miljoen bedrijfstoestellen na welke Windows-versie geïnstalleerd was.

De 1,44 procent wordt overtroffen door het percentage dat draait op de oudere versies Windows XP (1,71%), Windows 8 (1,99%) en Windows 7 (4,70%). “Het draaien van verouderde besturingssystemen zoals Windows 7 heeft zijn cyberbeveiligingsrisico’s, omdat er geen bug-fixes, beveiligingspatches of nieuwe functionaliteiten meer worden uitgebracht, waardoor elke gebruiker – persoonlijk of zakelijk – aanzienlijk kwetsbaarder wordt voor malware-aanvallen”, waarschuwt Esben Dochy, Senior Technical Product Evangelist bij Lansweeper.

Bron: Lansweeper

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

Strenge systeemvereisten

Volgens de analisten is het matige enthousiasme om Windows 11 te installeren de schuld van de strenge systeemvereisten die Microsoft oplegt. Het is wel mogelijk om het besturingssysteem dat werd uitgegeven in oktober te installeren zonder te voldoen aan de vereisten. Het is dan alleen niet zeker dat toekomstige updates ook naar deze toestellen uitrollen.

Wil je die zekerheid wel, dan moet je systeem voldoen aan de vereisten. Dat is volgens het rapport vaak nog een probleem, 44,4% van de geteste workstations voldoet aan alle criteria.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home