Qnap lanceert PCIe-uitbreidingskaarten voor M.2 NVMe-SSD’s

Qnap introduceert twee PCIe-uitbreidingskaarten. Daarmee kan je eenvoudig M.2 NVMe-sleuven toevoegen aan zowel een Qnap-NAS als een gewone pc.

NAS-specialist Qnap introduceert de QM2-2P-344A en QM2-2P-384A. Dat zijn twee uitbreidingskaarten voor PCIe Gen 3-sleuven. Allebei bieden ze ruimte voor twee M.2 NVMe-SSD’s. Qnap voorziet de kaarten van thermische sensoren en een koelmodule om SSD’s op temperatuur te houden. Het verschil tussen de twee zit in de prestaties. De QM2-2P-344A combineert vier PCIe-lanes voor 32 Gbps, de QM2-2P-384A doet het met acht lanes en 64 Gbps.

NAS en PC

Qnap richt zich in eerste instantie op de eigen NAS-toestellen met PCIe-uitbreidingsslot. Via de kaart kan je daarin twee SSD’s toevoegen die je bijvoorbeeld als cache kan gebruiken voor workloads moet hoge IOPS-vereisten. NVMe-SSD’s zijn een stuk sneller dan SATA-drives en nemen bovendien geen kostbare bay in beslag.

Qnap beperkt zich met de kaarten niet enkel tot NAS-toestellen. Beide QM2-producten zijn ook compatibel met klassieke pc’s, ongeacht het besturingssysteem. Qnap noemt de uitbreidingssleuven economisch, al vinden we dat relatief. Voor de QM2-2P-344A betaal je in de winkel van de fabrikant zelf zo’n 109 euro exc. btw. Daarvoor koop je ruimte om SSD’s te plaatsen maar niet de SSD’s zelf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home