Qnap maakt surveillance-licenties flexibeler maar duurder

QNAP

Qnap laat weten dat het zijn licentiestrategie voor QVR Pro aanpast. Voortaan is het mogelijk om licenties te migreren naar andere Qnap-toestellen. Daar staat een prijsstijging tegenover.

Qnap sleutelt aan het licentiesysteem voor zijn QVR Pro Surveillance-oplossing. Die laat je toe om een Qnap-toestel te gebruiken als hub voor videocamerabewaking. QVR Pro Surveillance is zo de tegenhanger van Surveillance Station bij concurrent Synology.

Qnap hanteert een licentiestrategie op basis van beschikbare videokanalen. Met een Gold-licentie kan je acht kanalen gebruiken met onbeperkte playback. Je kan slechts één dergelijke licentie activeren per toestel, daarna moet je kanalen bij kopen (wat iets duurder is). Qnap laat nu weten dat de Gold-licentie duurder wordt om te helpen bij de toekomstige ontwikkeling van diensten. De prijsstijging vindt plaats op 21 november. Hoeveel de prijsstijging precies bedraagt, vertelt Qnap niet.

Licenties migreren

In ruil voor de hogere prijs krijg je wel meer flexibiliteit. Qnap laat je vanaf volgende week immers toe om eeuwigdurende licenties te migreren naar een nieuw toestel, waar die eerder aan een NAS of Network Video Recorder (NVR) gebonden waren. Volgende licenties kunnen worden gemigreerd:

  • QVR Pro met 1 extra kanaal
  • QVR Pro met 4 extra kanalen
  • QVR Pro met 8 extra kanalen
  • QVR Pro Gold met 8 extra kanalen en onbeperkt afspelen
  • QVR Pro Unlimited Playback

Voordat je een licentie kan overdragen, moet je die deactiveren vanuit de License Manager. De zet laat klanten toe om eenvoudiger hun investering te benutten op een nieuw Qnap-product. Qnap hoopt ongetwijfeld dat dat klanten aanzet om hun hardware vlotter te vernieuwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home