Outlook en Teams openen links in Edge, of je dat nu wilt of niet

microsoft outlook

Microsoft heeft weer een nieuwe manier gevonden om ons richting de browser Edge te duwen. Links die worden verstuurd via Outlook of Teams, zullen openen in Edge.

Microsoft maakt er geen geheim van dat het van Edge de grootste browser wilt maken. En als dat niet vanzelf gebeurt, dan deinst Redmond er niet voor terug om de grove middelen in te zetten. In een blog laat Microsoft weten dat Outlook binnenkort links in e-mails alleen nog maar in Edge zal openen. Teams zal dat voorbeeld op een later moment volgen.

lees ook

Microsoft wijzigt opslag Outlook en OneDrive voor gratis gebruikers: zo voorkom je dat je opslag vol zit

Het maakt daarbij totaal niet uit welke browser je als standaardapplicatie hebt ingesteld, Outlook en Teams zullen je voorkeur flagrant negeren. De uitleg van Microsoft is dat in Edge een ‘unieke gebruikservaring’ kan worden gecreëerd waarbij de e-mail en de inhoud van de link naast elkaar worden weergeven. Zo hoef je niet meer te switchen tussen browser en mailapp, een frustratie die we allemaal dagelijks ervaren.

Edge opdringen

Gebruikers lijken dat marketingpraatje echter niet te slikken, blijkt uit reacties op Reddit. De aanpassingen worden vooral gezien als een truc om Edge weer op te dringen. Er bestaat gelukkig wel een manier om eronderuit te geraken, maar dit zal handmatig moeten ingesteld worden voor elk account. Onder Bestand > Opties > Geavanceerd > Koppeling voor verwerking zal een nieuwe regel verschijnen waar je moet aangeven of je links in Edge of je voorkeurbrowser wilt openen.

outlook links openen in edge
Bron: Microsoft

Hoewel Edge een meer dan degelijke browser is, moet Microsoft eens leren dat dergelijke agressieve marketing een averechts effect heeft. Bij de lancering van Windows 11 maakte Microsoft het weer moeilijker om de standaardbrowser te veranderen, een beslissing waar het inmiddels op is teruggekeerd. Met de lancering van Bing Chat probeerde Microsoft het nog eens door Edge-gebruikers voorrang te geven op de wachtlijst. Nu ook dat niet voldoende bleek te zijn, worden Outlook en Teams dan maar ingezet om Edge een duwtje in de rug te geven.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home