Microsoft twijfelt over afvoeren Mail en Agenda in Windows voor nieuwe Outlook-app

microsoft outlook windows

Microsoft wil de Mail- en Agenda-toepassingen in Windows vervangen door de nieuwe Outlook voor Windows-applicatie, maar krijgt plots twijfel over de vooropgestelde timing.

Update 21/06: Microsoft wilde de Mail- en Agenda-apps in Windows tegen september 2024 vervangen door het nieuwe Outlook voor Windows, maar stapt nu af van die harde deadline. Na negatieve commentaar op het nieuws geeft Microsoft aan de plannen te zullen herevalueren. Wat dat precies betekent, is onduidelijk, maar het ziet er alvast naar uit dat zowel Mail als Agenda nog tot minstens het einde van 2024 beschikbaar zullen zijn.

Origineel bericht: De Mail- en Agenda-apps verdwijnen op termijn uit Windows. Microsoft laat weten dat het de applicaties wil vervangen door het nieuwe Outlook voor Windows. Het pensioen voor Mail en Agenda staat gepland voor september 2024. De apps zullen dan niet meer te downloaden zijn.

Persoonlijke accounts

Wie een abonnement op Microsoft 365 heeft, kan via Outlook naar de functionaliteit navigeren. De nieuwe Outlook voor Windows-app zal ook gratis werken met een persoonlijk mail-account. Daarbij ondersteunt Microsoft niet alleen accounts van het eigen outlook.com, maar ook gmail.com en andere.

lees ook

Nieuw Outlook-design rolt vanaf april naar meer gebruikers uit

De nieuwe Outlook-app is momenteel nog niet voor iedereen beschikbaar maar daar komt tijdig verandering in. Of de zet van Microsoft een stap vooruit is, valt wel af te wachten. De app ondersteunt op dit moment immers geen offline-functionaliteit.

Verwarring

Verwar het nieuwe Outlook voor Windows bovendien niet met de Outlook-cliënt. Dat professionele mailprogramma staat (voorlopig) los van deze plannen, al lijkt het er wel op dat Microsoft het op termijn ook zal vervangen door de nieuwe Outlook-app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home