OnePlus Pad krijgt een opvolger

oneplus pad 2
Bron: OnePlus

OnePlus kondigt samen met de Nord 4 ook een nieuwe tablet aan. De OnePlus Pad 2 houdt vast aan het vierkante scherm en verbetert de professionele gebruikservaring.

Vorig jaar zette OnePlus zijn eerste stappen in de tabletindustrie. De OnePlus Pad bleek, op enkele te vergeven beginnersfouten na, een geslaagd debuut te zijn en dus waagt het merk zich aan nieuw model (tussendoor lanceerde het ook nog een instapversie OnePlus Pad Go). De tweede generatie krijgt de logische naam OnePlus Pad 2 mee en mocht vandaag samen met de Nord 4 mee op het podium staan in Milaan.

lees ook

OnePlus Pad review: een geslaagd debuut

Vierkant scherm

OnePlus kiest dit jaar voor ander kleurtje: geen groen meer, maar neutraler grijs. Dat betekent niet dat alle kenmerken van de eerste OnePlus Pad worden zomaar overboord gegooid. De fabrikant houdt vast aan de vrij unieke 7:5-schermverhouding, die de tablet een vierkanten aanschijn geeft en het scherm een inch groter doet lijken dan het werkelijk is (12,1 inch).

Het scherm mag dan wel vierkant zijn, het draait zeker niet vierkant. Voor de pixelfanaten zitten er 3.000 x 2.120 pixels in het scherm, aan een dichtheid van 303 ppi. Een maximale helderheid tot 900 nits moet ervoor zorgen dat je ook in zonlicht het scherm goed kan lezen. De verversingsgraad kan dynamisch schalen van 30 tot 144 Hz. Omdat niemand beeld zonder klank wil, voorziet OnePlus zes speakers in de tablet die een spatial audio-effect moeten creëren.

oneplus pad 2
Bron: OnePlus

Professioneel gebruik

OnePlus wil niet alleen liefhebbers van audiovisueel entertainment aanspreken met de Pad 2, maar ook professionele gebruikers ervan overtuigen dat dit toestel geschikt is voor hybride werk. Functies gericht op connectiviteit en (uiteraard) AI moeten die belofte waarmaken. De tablet communiceert vlot met je telefoon ter uitwisseling van bestanden en applicaties.

De OnePlus Pad 2 deelt internet en meldingen met de telefoon, synchroniseert media en maakt externe bestandstoegang mogelijk. App Relay zorgt voor een naadloze overgang van tablet naar telefoon en omgekeerd. De Open Canvas-functie wordt geleend van de OnePlus Open om het scherm zo goed mogelijk te benutten. Open Canvas ondersteunt tot drie split-screen apps tegelijkertijd.

We zouden niet in 2024 leven als er niet over AI wordt gesproken. In de AI Toolbox kan je op zoek gaan naar het geschikte gereedschap. De OnePlus-software bevat onder meer functies om te schrijven, te lezen, samenvatten en vertalen. Dit zijn functies die je ook bij toestellen van andere merken terugvindt, al dan niet onder een andere naam.

Goede batterijconditie

Onder de motorkap stopt OnePlus een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, de meest krachtige mobiele processor van het moment. De OnePlus Pad is dus uitgerust om krachttoeren uit te halen en zou die met een 9.510 mAh-batterij ook lang moeten kunnen volhouden. In stand-by gaat de batterij tot 43 dagen mee, OnePlus plakt er geen cijfer op hoe lang de batterij het uithoudt als het toestel tot het uiterste gedreven wordt.

oneplus pad 2 met toetsenbord
De OnePlus Pad 2 met (optioneel) toetsenbord. Bron: OnePlus

Met een oplaadcapaciteit van 67 W laadt de OnePlus Pad ietsjes trager op dan de meeste telefoons van het merk. OnePlus zegt dat je na 81 minuten een volledig opgeladen batterij hebt. Hou er rekening mee dat die claim gebaseerd is op een oplaadbeurt met de eigen SuperVooc-lader. Aan de doorsnee USB-C-kabel ga je wellicht meer geduld moeten hebben.

Tablets en camera’s zijn zelden een geslaagde combinatie, maar we geven de cameraspecificaties voor de volledigheid nog even mee. Aan de voorzijde heb je een 8 MP-camera voor videomeetings. Met de 13 MP-camera aan de achterzijde kan je foto’s maken, al zal de camera van je smartphone zeer waarschijnlijk tot betere resultaten leiden.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Pad 2 zal vanaf 1 augustus te koop zijn aan 549 euro, incl. btw., en verschijnt in de Benelux met 12 GB RAM en 256 GB opslag. Accessoires zijn apart verkrijgbaar. De bijpassende stylus kost 99 euro, een toetsenbord 149 euro en een tabletcover 59 euro, alle prijzen inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home