OnePlus Open daagt Samsung uit met nieuwe vouwbare smartphone

De OnePlus Open pakt de vouwbare smartphone anders aan dan Samsung en stopt naast topspecificaties ook een sterke camera in een vouwbaar design.

OnePlus en Oppo brengen samen een vouwbare telefoon op de markt. Oppo focust op de Chinese markt terwijl OnePlus de rest van de wereld voor zijn rekening neemt. Waarom is dat belangrijk? Je zou kunnen denken dat het de eerste vouwbare telefoon is dat OnePlus maakt, maar in een hands-on sessie zie je onmiddellijk dat het toestel meer ervaring ademt.

Oppo heeft al twee versies van de Find N gelanceerd in China, wat dit de derde iteratie maakt. Het resultaat is een volwassen model dat indruk maakt over de hele lijn en (bijna) geen compromissen maakt.

Andere aanpak

Het belangrijkste verschil vergeleken met de Samsung Galaxy Fold 5 zit hem in de verhoudingen. In de plaats van een lang, smal toestel met een minder bruikbaar scherm vooraan, kiest OnePlus voor een breder 6,31 inch OLED-scherm. Binnenin zit een ruim 7,82 inch OLED-scherm. Beide ondersteunen een dynamische refresh rate tot 120 Hz via LTPO 3.0.

Bijzonder is dat de vouw amper zichtbaar is, ondanks dat de telefoon helemaal dichtklapt zonder opening. Dat zou het gevolg zijn van een inventief scharnier dat het scherm in een druppelvorm plooit.

Het hart is een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, zoals elk topmodel dit jaar, in tandem met 16 GB RAM en 512 GB opslag.

De 4.805 mAh-batterij ondersteunt snelladen tot 67 watt (0-100% in 42 minuten) via de meegeleverde lader in de doos. De laadtechnologie is helaas nog altijd niet Power Delivery-compatibel Je moet de specifieke OnePlus-lader overal meenemen om deze telefoon snel op te laden, terwijl de lader zelf amper bruikbaar is voor andere toestellen.

Extra smet op het blazoen: de OnePlus Open ondersteunt geen draadloos laden. Volgens OnePlus is dat het gevolg van te weinig plaats in de behuizing. Wij vinden het alvast een flauw excuus binnen deze prijsklasse.

Sterk cameratrio

Waar andere vouwbare telefoons compromissen sluiten op vlak van camerakwaliteit, stopt OnePlus zijn allerbeste camera’s in de vouwbare telefoon. Naast een 48MP (f/1.7) hoofdcamera is er een 48 MP (f/2.2) groothoeklens én een 64MP 3x optische zoom (f/2.6). De drie camera’s werden getuned door Hasselblad.

Vooraan is er een 32MP selfiecamera en in het grote scherm binnenin zit nog een 20 MP selfiecamera. Beide zitten in een holepunch in het scherm verwerkt.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Open is niet goedkoop, maar vergeleken met de concurrentie is de prijs ‘scherp’. Voor 1.799 euro inclusief btw haal je een toestel in huis met 16 GB RAM en 512 GB opslag. De telefoon is internationaal in twee kleuren verkrijgbaar, groen en zwart. Bij ons is enkel de groene versie verkrijgbaar met een case in de doos. Het toestel is vanaf 26 oktober beschikbaar voor verkoop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home