OneDrive laat eindelijk toe om bepaalde bestanden niet te syncen

.pst mag je schrappen

onedrive

Je kan eindelijk in Microsoft OneDrive bepaalde bestandstypes of bestandsnamen schrappen uit de synchronisatielijst. Zo kan je de beschikbare online ruimte beter inzetten voor andere zaken. De functie is nu beschikbaar voor Office Insiders en wordt in december breed uitgerold naar iedereen.

Microsoft heeft eindelijk naar zijn gebruikers geluisterd met de introductie van de nieuwe functie. Met 7.146 stemmen op OneDrive UserVoice smeekten tal van IT-admins om snel werk te maken van de functie. De originele vraag dateert al van februari 2017; beter laat dan nooit.

Wie Office Insider is (versie 20.201), kan de nieuwe functionaliteit nu al uittesten. Brede beschikbaarheid is voorzien voor december volgens de Microsoft 365 roadmap.

Werken met keywords

Dankzij de extra flexibiliteit kan je voortaan keywords ingeven om niet meer te synchroniseren. Denk daarbij aan complete namen zoals bijvoorbeeld ‘setup.exe’. Je kan ook een asterisk gebruiken om bepaalde bestandstypes niet online te back-uppen, zoals ‘*.pst’. Keywords zijn niet hoofdlettergevoelig.

Bron: onmsft.com

Van zodra je deze functie inschakelt, verschijnt er een rond icoontje naast het bestand met een streep door. Dat maakt het voor elke gebruik ook ineens duidelijk waarom bepaalde bestanden niet worden gesynchroniseerd. IT-admins kunnen uitzonderingen uitrollen over het hele bedrijf, specifieke personen of bepaalde groepen.

Microsoft laat weten dat het aan de optie werkt om ook mappen toe te voegen om niet langer te synchroniseren. Daarover bestaat helaas nog geen duidelijkheid wanneer die functionaliteit uitrolt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home