Nieuwe toepassingen voor gedeelde content in Teams op Android

Whiteboard Teams

De nieuwe functies moeten het eenvoudiger maken voor collega’s om samen te werken aan één bestand. De toepassingen zijn onmiddellijk beschikbaar na het installeren van een update.

Microsoft heeft aangekondigd dat het de ontmoetings- en samenwerkingservaringen heeft verbeterd voor wie Teams gebruikt vanop het Android-platform. Een reeks van nieuwe toepassingen is beschikbaar via update 3 (versie 1449/1.0.96.2022120503). In een blog op de techcommunity geeft Microsoft meer uitleg en praktische voorbeelden bij de update. De belangrijkste nieuwigheden zetten we graag op een rijtje.

Snelknop op home screen

De Whiteboard-app is al langer beschikbaar voor gebruikers van Teams op Android. Nu heeft Microsoft een snelknop naar de app toegevoegd aan het home screen van Teams. Daardoor kunnen gebruikers meteen doorklikken naar de app en heeft het geen effect op het verloop van de vergadering. Tot nu moest het gebruik van die app trouwens altijd tijdens een Teams-meeting plaats vinden waardoor je altijd enige voorbereidingstijd nodig had.

Microsoft maakt het mogelijk om de Whiteboard-toepassing te gebruiken buiten een vergadering. Op die manier kan de gebruiker al ontwerpen maken of voorbereidingen treffen voor de meeting. Deze functie kan worden ingeschakeld door de admin het vakje ‘Uitnodiging Whiteboard toestaan’ aan te klikken bij de instellingen.

Wanneer teams lokaal samenwerken aan een project via Whiteboard, dan kunnen ze vanaf nu onmiddellijk een online meeting starten via een knop in het menu. Zodra de vergadering is gestart en de deelnemers zijn uitgenodigd, dan krijgt iedereen het project te zien en kunnen alle teams live samenwerken.

Hybride vergaderen

Microsoft heeft het deelmenu, waaronder de Whiteboard-app ook valt, aangepakt om delen tijdens vergaderingen te vereenvoudigen. Wie tijdens een vergadering naar Delen gaat in de bedieningsbalk, krijgt op één plaats toegang tot alle contentopties die kunnen worden gedeeld. Ook de ondersteuning voor aanraakschermen is door Microsoft verbeterd, net als verbeterde ondersteuning voor 4K-schermen.

Microsoft verbeterde de ondersteuning voor grote 4K-schermen

Microsoft gaf ook aan dat het de hybride vergaderingen heeft versterkt door chatmeldingen toe te voegen. De update biedt ook ondersteuning voor pan-tilt-zoom (PTZ) bediening op afstand vanaf een desktop. Een overzicht van alle nieuwigheden is terug te vinden op deze pagina.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home