Nieuwe Samsung monitor is tegelijk een smart tv met app store

Work hard play hard

Samsung Smart Monitor M7 M5

Samsung brengt drie nieuwe monitoren uit met smart tv-functionaliteit. De modellen hebben Samsung Smart Hub aan boord als app store voor diensten als Netflix, YouTube, Office 365 en Steam Link. De smart tv-functionaliteit heeft geen pc nodig om te functioneren.

Dankzij Covid-19 is thuiswerken voor heel wat werknemers de norm geworden. Op je laptopscherm werken lukt wel, maar een extra monitor maakt je leven een pak prettiger. Samsung beseft nu dat de monitor thuis flexibeler dan ooit moet zijn.

Samsung Smart Monitor M7 M5

De fabrikant stopt zijn smart tv-functionaliteit, Samsung Smart Hub, in drie nieuwe monitoren: Samsung M7 (32-inch, USB-C, 4K, 399 euro incl. btw) en Samsung M5 (27-inch of 32-inch, Full HD, 249 euro of 289 euro incl. btw).

Samsung Smart Hub

De belangrijkste troef is dat de smart tv-functionaliteit werkt zonder dat je een pc moet aansluiten. Zo kan bijvoorbeeld zoon- of dochterlief even op je monitor Netflix kijken wanneer jij met de laptop ergens anders werkt of even pauze pakt. Wie een Samsung smartphone heeft, kan met één tik op het scherm (Tap View, compatibel met de SmartThings-app) content van het kleine scherm weergeven op de monitor. De monitoren ondersteunen ook AirPlay 2 voor iOS-toestellen.

Samsung Smart Monitor M7 M5

De nieuwe slimme monitoren maken verbinding met het internet via wifi en bieden ruimte voor tal van apps dankzij de Samsung Smart Hub. Naast videodiensten als Netflix, YouTube, Prime Video en andere videodiensten kan je zelfs de Microsoft 365-app installeren zonder dat je een pc-connectie nodig hebt. Via een toetsenbord en muis (de monitoren zijn bluetooth-compatibel) kan je handig documenten uitwerken zonder nood aan pc.

lees ook

Thunderbolt 3, USB-C en monitors: wat zijn de valkuilen?

Tot slot biedt Remote Access de mogelijkheid om vanop afstand verbinding te maken met je pc. Zo kan je je desktop of laptop weergeven op de monitor terwijl die nog op kantoor ligt of ergens anders in huis.

Samsung M5 en Samsung M7

Zowel de Samsung M5 als Samsung M7 ondersteunen HDR10-content. Of je heel veel van dat HDR-effect zal zien, valt af te wachten. De maximale helderheid is eerder beperkt met 250 cd/m². De drie toestellen hebben stereoluidsprekers aan boord, 2x HDMI 2.0, Bluetooth, 2x of 3x USB-A (USB 2.0) en draaien Tizen 5.5 als besturingssysteem voor de smart tv-functionaliteit. De drie monitoren hebben geen draaivoet maar zijn wel in hoogte verstelbaar voor een ergonomische werkhouding.

Samsung Smart Monitor M7 M5

De Samsung M5 is verkrijgbaar in 27-inch en 32-inch en heeft een plat 16:9 Full HD-paneel. Beide monitoren zijn verkrijgbaar vanaf eind december (week 52). De 27-inchvariant kost 249 euro incl. btw terwijl de 32-inchvariant 289 euro incl. btw kost.

lees ook

Waarom USB-C op een monitor de heilige graal is

Wie liever de Samsung M7 heeft met USB-C-aansluiting en 4K-schermresolutie, moet wachten tot eind januari 2021. De adviesprijs is 399 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home