Globaal chiptekort treft mogelijk productie van iPad en MacBook

apple macbook pro m1

Ook Apple blijft niet gespaard van productieproblemen door het wereldwijde chiptekort. Zowel de iPad- als MacBook-productielijnen ondervinden problemen in diverse stadia van assemblage.

Volgens een rapport van Nikkei ondervinden bepaalde productielijnen van MacBook- en iPad-modellen vertragingen. Een deel van de componentbestellingen zou naar de tweede jaarhelft worden verschoven.

Het grootste probleem binnen de MacBooks situeert zich in bepaalde componenten op de printplaten, nog voor het toestel wordt geassembleerd. Bij de iPad-productie wordt Apple voornamelijk geconfronteerd door een tekort aan schermen en bijhorende componenten. Dat ligt in lijn met een eerder rapport van Bloomberg dat het probleem van schermtekorten aankaart als een ernstige flessenhals voor de hele technologie-industrie.

Het rapport schept geen duidelijkheid welke specifieke iPad- en MacBook-modellen geaffecteerd zijn. Mogelijks zit de huidige line-up prima op schema en gaat het om nieuwe modellen die in de pipeline zitten. De iPhone-productie blijft voorlopig op volle snelheid verder denderen, ook al claimen twee componentleveranciers dat de voorraad stilaan heel krap wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home