Microsoft wil jouw hulp om na Calibri het nieuwe Office-font te kiezen

Office font

De hegemonie van Calibri komt ten einde: Microsoft is op zoek naar een nieuw standaard Office-font en wil jou bij het beslissingsproces betrekken.

Calibri is de standaard typefont sinds 2007 toen het als vervanger voor Times New Roman werd aangekondigd. Nu wordt Calibri met pensioen gestuurd en is Microsoft op zoek naar een nieuw alternatief. In die beslissing wil het jouw typografische wijsheid raadplegen om de juiste keuze te maken. Om het jou ietwat gemakkelijk te maken, heeft de softwaregigant al een schifting doorgevoerd met vijf ultieme kandidaten als resultaat.

Je opties zijn Tenorite, een warmere variant van Times New Roman; Bierstadt, rationeel en precies; Skeena, een zachte minimalistische font; Seaford, een vintage asymmetrisch alternatief; en Grandview, gebaseerd op de Duitse spoorwegmarkeringen.

Lees je in op alle fonts in de blog van Microsoft en geef je mening hier. Wie erg gehecht is aan Calibri hoeft niet te vrezen. Het font blijft bestaan in alle toekomstige iteraties van Office en alle apps van Microsoft 365, maar wordt niet meer als standaard ingesteld.

lees ook

Microsoft kondigt Office 2021 aan voor Windows en macOS

De timing valt niet toevallig samen met de introductie van Office 2021 dit eindejaar. Microsoft stelt sinds vorige week de eerste previewversies beschikbaar van Office 2021 for Mac en Office Long Term Servicing Channel LTSC) for Windows. De publieke stabiele versie staat gepland voor eind 2021. Testversies van Office 2021 voor Windows zijn nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home