Google lanceert native versie van Chrome voor ARM-gebaseerde Windows-pc’s 

google chrome

Google en Qualcomm lanceren een geoptimaliseerde versie van Chrome voor Windows on ARM. 

Google kondigde samen met chipmaker Qualcomm aan dat het deze week een geoptimaliseerde versie van zijn Chrome-browser voor Windows on ARM uitbrengt. Deze officiële aankondiging komt enkele maanden nadat een eerste versie van de browser werd gespot in het Canary-kanaal van Chrome. Met Qualcomm wil Google de gebruikerservaring verbeteren op de huidige ARM-compatibele pc’s. 

Snapdragon X Elite-processors

De aankondiging van Google komt voorafgaand aan de lancering van Qualcomm’s nieuwe ARM-gebaseerde Snapdragon X Elite-processors. Naar verluidt zouden ze deze zomer aankomen met grote prestatiebeloftes. De chip zou sneller zijn dan die van Apple of Intel. Heel wat merken engageren zich dan ook om pc’s te bouwen rond de nieuwe Qualcomm Snapdragon X Elite. 

lees ook

Windows op ARM getest: Microsoft brengt een onafgewerkte ervaring op de markt

Deze nieuwe native ARM-versie van Chrome zou beter moeten presteren dan de x86-versie die werkt via emulatie. De geoptimaliseerde versie van Chrome zal technisch gezien op elke ARM-gebaseerde Windows-pc draaien. Voorlopig is Qualcomm echter de enige die ARM-gebaseerde processors voor Windows maakt. Het is niet de eerste keer dat Google een ARM-geoptimaliseerde versie van Chrome uitbrengt. In 2020 bracht Chrome een native versie van zijn browser naar Apple’s ARM-gebaseerde Macs.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home