MS Paint krijgt twee kunstige updates

Microsoft rolt twee updates voor MS Paint uit in de Insiders-kanalen Canary en Dev. Vanaf nu beschikt de app over ondersteuning voor lagen (layers) en voor transparantie (transparency).

Er komen twee updates voor Microsoft Paint aan. In de Insiders-kanalen Canary en Dev, versies 11.2308.18.0 en hoger, genieten gebruikers van de iconische app nu ondersteuning voor lagen en voor transparantie.

Gelaagdheid

Creatieve geesten kunnen op hun digitale Paint-canvas nu lagen toevoegen en verwijderen. Dit moet een dosis complexiteit toevoegen aan de digitale kunstwerkjes die je met de app kan genereren. Met de nieuwe Layers-knop in de taakbalk kan je elementen zoals tekst of vormen en objecten boven elkaar aanbrengen.

De knop opent een paneel aan de zijkant van je canvas. In dat paneel kan je kijken welk effect elke laag heeft op je eindresultaat. Je kan lagen ook verbergen, dupliceren of samenvoegen tot een nieuwe.

Plezant transparant

Met de ondersteuning van transparantie kan je nu transparante PNG-bestanden openen en opslaan. Wanneer je met maar één laag werkt kan je de hokjes van het raster zien, die aangeven welk deel van de afbeelding transparant is.

Wanneer je nu iets verwijdert in het beeld wordt dat deel dus niet meer wit gemaakt, maar is dat stukje effectief weg. Bij verschillende lagen zal die actie de laag eronder onthullen.

lees ook

Windows 11 vernieuwt Paint met meer functies en een dark mode

Deze twee nieuwe functies gaan ongetwijfeld goed samen met de recente update waarmee je achtergronden kan verwijderen. Niet meteen in een heel creatieve bui? Dat is binnenkort ook geen probleem, wanneer de AI-beeldgenerator voor Paint wordt uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home