Paint van Microsoft tovert achtergronden weg

Microsoft rolt een nieuwe update uit voor zijn programma Paint. Het bedrijf introduceert een nieuwe functie die het mogelijk moet maken om achtergronden te verwijderen.

Er komt een nieuwe update voor Microsoft Paint. In verschillende Insiders-kanalen kunnen gebruikers nu de mogelijkheid testen om achtergronden te verwijderen in afbeeldingen.

Op de voorgrond

Voorlopig is de nieuwe functie alleen beschikbaar in de Insiders-kanalen Canary en Dev (versie 11.2306.30.0).

De nieuwe functie moet het mogelijk maken om een achtergrond eenvoudig te verwijderen, met één enkele klik. Zo gaat dat in zijn werk:

  • Plak of importeer content op het digitale canvas
  • Klik op de nieuwe knop in de taakbalk, om achtergronden te verwijderen

Zo simpel zou het moeten zijn om een volledige achtergrond in het niets te laten verdwijnen. Je kan eventueel ook de rechthoek in het beeld gebruiken om een bepaald stuk af te meten dat je weg wil.

Microsoft Paint - achtergrond verwijderen
Klik op de afbeelding om de functie in actie te zien.

Microsoft geeft aan dat er een bug zit in versie 11.2306.28.0 van deze update, maar een nieuwe (11.2306.30.0) fikst dit probleem. Insiders die dit willen testen en de nodige feedback geven, downloaden dus best de correcte versie.

lees ook

Microsoft PowerToys laat je kleine interactieve app-vensters maken met Crop and Lock

Vorige maand kwam er al het nieuws dat Paint een likje AI krijgt met een beeldgenerator. Enkele jaren geleden leek het nog dat Microsoft het programma zelf volledig zou wissen, maar dat bleek uiteindelijk slechts een schets te zijn waarmee niets werd gedaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home