Motorola stelt Edge 40 Pro voor: superlatieven alom

Motorola toont de Motorola Edge 40 Pro. Het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant tikt zowat alle vakjes aan en biedt op papier een compromisloze ervaring in een mooi jasje.

Motorola lanceert liever te veel dan te weinig toestellen. Een half jaar na de Motorola Edge 30 Ultra is het tijd voor de Motorola Edge 40 Pro. Dat toestel moet de aanvoerdersband in de line-up overnemen en krijgt daartoe een stevig binnenwerk in een ogenschijnlijk aantrekkelijk jasje. Binnenin vinden we volgende belangrijke componenten:

  • Een Snapdragon 8 Gen 2: de krachtigste mobiele chip van het moment;
  • 12 GB LPDDR5X-geheugen: meer dan genoeg en in lijn met wat de concurrentie in het bovenste segment biedt;
  • 256 GB of optioneel 512 GB UFS 4.0-opslag: dat is voldoende erg snelle opslag.

Die componenten zitten achter een 6,67 inch oled-scherm (165 Hz), beschermd met Gorilla Glass Victus. Motorola voorziet een 20:9-schermverhouding met 2.400 x 1.080 pixels. Het display is HDR10+-gecertifieerd. Motorola gaat tijdens de voorstelling van de telefoon haast komisch diep in detail over het design. Samengevat: het ding heeft afgeronde randen en ziet er goed uit.

Vier camera’s

Ook wat camera’s betreft zitten de specificaties snor. We zien volgende sensoren en lenzen:

  • De hoofdcamera heeft een 50 MP-sensor met 1 µm-pixelformaat en optische beeldstabilisatie;
  • De breedhoekcamera heeft ook een 50 MP-sensor maar de pixels zijn kleiner (0,64 µm), waardoor die zeker bij weinig licht in theorie net iets slechter zal presteren dan de hoofdcamera. Deze camera doet dubbel dienst als macrolens;
  • De portretcamera is eigenlijk een 2X-zoomlens gecombineerd met een bescheiden 12 MP-sensor;
  • De selfiecamera heeft een 60 MP-sensor, voor wie haarscherp op zijn mobiele videocalls wil verschijnen.

Motorola levert deze telefoon met Android 13, waarop traditioneel niet al te veel nutteloze vendorspecifieke saus is toegevoegd. We krijg je via het toestel toegang tot Motorola Ready For, waarmee je de telefoon handig met een laptop kan verbinden.

Snelladen

Als Motorola snelladen zegt, dan liegt het niet. De telefoon heeft een 4.600 mAh-batterij die je vol kan laden in 23 minuten via de meegeleverde 125 watt lader.

Geen gepruts met eigen standaarden voor dat laden zoals bijvoorbeeld bij Oppo: de lader is USB Type-C Power Delivery-compatibel. Je kan het ding dus gebruiken om je laptop op te laden, of andersom je smartphone snel bijladen met je laptoplader.

Scherpe prijs

De Motorola Edge 40 Pro moet de komende dagen in de winkelrekken verschijnen. De adviesprijs (inc. btw) bedraagt 899 euro en dat is best scherp voor een telefoon met deze specificaties. Doorgaans betekent zoiets dat er bespaard is op minder zichtbare details zoals water- of stofbestendigheid, maar de IP68-certificatie bewijst het tegendeel.

Met de Motorola Edge 30 Ultra stelden we vast dat Motorola herontdekt heeft wat een premiumtelefoon precies is. De details van dit nieuwe toestel suggereren dat de fabrikant dat niet vergeten is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home