Motorola lanceert 5 nieuwe smartphones tussen 119 en 299 euro

Motorola kondigt vijf nieuwe modellen aan waarbij camerakwaliteit en een groot aanraakscherm centraal staan.

In het middensegment van smartphones introduceert Motorola een volledig nieuwe line-up gaande van 119 euro incl. btw voor het instapmodel (Moto E13) tot 299 euro incl. btw voor het topmodel (Moto G73). Alle toestellen zijn de komende weken beschikbaar in de Benelux.

De twee duurste modellen, Moto G73 en Moto G53, worden geleverd met ThinkShield for mobile. Dat is een extra veiligheidslaag die bedrijven kunnen aanspreken om hun toestellen veilig uit te rollen.

Verder kunnen bovenstaande twee toestellen ook gebruik maken van de Moto Secure-app. Hiermee kan je privacyfuncties en app-machtigingen handiger controleren en bijvoorbeeld ook geheime mappen aanmaken voor gevoelige gegevens. Elk toestel wordt geleverd met Android 13. De Motorola Moto E13 draait wel de lichtere Android ‘Go Edition’-variant.

Motorola Moto G73

Motorola Moto G73

De beste van de vijf aangekondigde toestellen luistert naar de naam Moto G73 en is 5G-compatibel. De smartphone krijgt een groot 6,5 inchscherm (1.080 x 2.400 pixels) met 120 Hz voor een vloeiendere beleving. Binnenin zit een MediaTek Dimensity 930 en 8 GB RAM. Geen Snapdragon, maar de Dimensity-chip is een aardige vervanger voor de dure Qualcomm-chips.

De belangrijkste focus is zonder twijfel de camera. Achteraan is er ruimte voor 50 megapixel hoofdcamera die via pixel binning vier pixels combineert in één grote pixel en zo 12,5 megapixelfoto’s aflevert. Naast de hoofdcamera is er ruimte voor een 8 megapixelsensor groothoekcamera die dubbelt als macrolens en diepte-informatie stuurt naar de hoofdcamera in portretmodus.

Motorola voorziet een potige 5.000 mAh-batterij en een 30 watt snellader in de doos. De Motorola Moto G73 is verkrijgbaar in blauw of wit en heeft een adviesprijs vanaf 299 euro inclusief btw. De fabrikant engageert zich voor één grote OS-update en drie jaar tweemaandelijkse veiligheidsupdates.

Motorola Moto G53

Motorola Moto G53

Dit toestel lijkt haast de tweelingbroer van de Moto G73. Beide hebben een 50 megapixelsensor als hoofdcamera, maar de Motorola Moto G53 moet het stellen met een 2 megapixel macrocamera in plaats van een breedhoekvariant. Op het eerste zicht hebben beide ook hetzelfde 6,5 inchscherm met 120 Hz, maar de Moto G53 moet het doen met half de schermresolutie: 720 x 1.600 pixels.

De potige MediaTek-chip hierboven maakt plaats voor een conventionele Qualcomm Snapdragon 480+ in tandem met 4 GB RAM. De batterij heeft dezelfde grootte, maar is niet compatibel met de 30 watt snellader. Je valt hier terug op de standaard laadsnelheid van 10 watt.

De Motorola Moto G53 is verkrijgbaar in blauw, zilver of roos en heeft een adviesprijs vanaf 249 euro inclusief btw. Net als bij de Moto G73 engageert Motorola zich ook met de Moto G53 voor één grote OS-update en drie jaar tweemaandelijkse veiligheidsupdates.

Motorola Moto G23

Motorola Moto G23 en G13

Beide toestellen nestelen zich onder de Moto G53 en hebben allebei hetzelfde 6,5 inchscherm (720 x 1.600 pixels) met deze keer een 90 Hz refresh rate. Dezelfde 50 megapixel hoofdcamera zit in beide toestellen. Het enige verschil zit hem in de extra camera’s. De Motorola Moto G23 heeft een 5 megapixel breedhoekcamera en een aparte 2 megapixel macrocamera. De Motorola Moto G13 schrapt die breedhoekcamera en voegt er een extra 2 megapixelcamera aan toe om het verlies aan diepte-informatie te counteren.

Motorola Moto G13

Beide hebben een stevige 5.000 mAh-batterij aan boord, waarbij enkel de Moto G23 die kan snelladen aan 30 watt. De belangrijkste besparing in budget vinden we binnenin met de Mediatek Helio G85-chip geflankeerd door 4 GB RAM.

De Motorola Moto G23 is verkrijgbaar in zwart, wit en blauw en krijgt een adviesprijs vanaf 199 euro. De Motorola Moto G13 wisselt wit in voor roségoud en start vanaf 179 euro. Beide prijzen zijn inclusief btw. De fabrikant engageert zich voor één OS-update en drie jaar tweemaandelijkse veiligheidsupdates.

Motorola Moto E13

Motorola Moto E13

Tot slot is er de Motorola Moto E13, de instapversie die geleverd wordt met Android 13 Go Edition omwille van zijn veel lichtere specificaties. Aan de buitenkant krijg je nog steeds een ruim 6,5 inchscherm (720 x 1.600 pixels) met een traditionele 60 Hz refresh rate. De camera achteraan heeft een 13 megapixelsensor.

Net als alle andere toestellen zit ook hier opnieuw een 5.000 mAh-batterij in. Laden kan aan maximaal 10 watt.

lees ook

Motorola lanceert Androidtelefoon voor zakelijke markt met ThinkPhone

De Motorola Moto E13 is verkrijgbaar in zwart, groen en wit met een adviesprijs vanaf 119 euro inclusief btw. Dit toestel heeft geen updatebeleid, elke update wordt case per case bekeken of het mogelijk is. Motorola benadrukt in zijn statement dat gebruikers wel kunnen rekenen op twee jaar onafhankelijk SMR-updates van Google binnen het Google Play-systeem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home