Motorola lanceert Moto G14: scherpe prijs voor groot scherm en kloeke batterij

De Motorola Moto G14 is een scherp geprijsde smartphone met een degelijk scherm, ruime accu en een bijzondere afwerking.

Met de Moto G14 introduceert Motorola de nieuwste budgettopper in hun gamma. In zijn officiële aankondiging spreekt de fabrikant over premium midrange-functies die nu eindelijk ook voor goedkopere toestellen beschikbaar zijn. We nemen zulke claims vaak met een flinke korrel zout, maar wat betreft het 6,5 inchscherm moeten we hen gelijk geven. Het gebeurt zelden dat we in deze prijsklasse een Full HD-resolutie IPS-paneel terugvinden.

Ga niet op zoek naar hoge refresh rates, daarvoor moet je meer geld neerleggen. De Motorola Moto G14 doet het met de standaard 60 Hz. Intern heb je 128 GB opslag en 4 GB RAM, gekoppeld aan een Unisoc Tiger T616-chip. Die laatste is niet de krachtigste chip, verre van, maar qua grafische kracht biedt de chip een mooie verbetering vergeleken met de Moto G13. De interne opslag kan je uitbreiden met een microSD-kaart.

Achteraan houdt Motorola het aantal camera’s beperkt: een 50 MP hoofdcamera (f/1.8) en een 2 MP macrolens (f/2.4). Vooraan is er ruimte voor een 8 MP-camera om onder andere te videobellen.

In de aan-uitknop aan de zijkant zit een vingerafdruksensor verwerkt. De batterij heeft een forse capaciteit van 5.000 mAh en de telefoon ondersteunt maximaal 15 watt laden. Er zit geen lader in de doos.

Een leuke extra is dat de Motorola Moto G14 een vegan lederoptie heeft die de achterkant van de telefoon een bijzondere textuur te geven. De optie is beschikbaar in paars en beige. Een traditionele plastic achterkant is beschikbaar in blauw en grijs.

De Motorola Moto G14 heeft een adviesprijs van 149,99 euro (incl. btw) en is vanaf vandaag beschikbaar in de Benelux. Enkel de grijze kleur is algemeen beschikbaar, de andere kleuropties vind je in de online winkel van Motorola.

lees ook

ThinkPhone van Motorola review: maakt het Think-label een toestel ook zakelijk?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home