Motorola Edge 40 Neo zet prijs-kwaliteit op zijn scherpst

motorola edge 40 neo
Motorola Moto Edge 40 Neo

De Motorola Edge 40 Pro krijgt er een nieuwe broer bij met de Edge 40 Neo die uitpakt met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft de fabrikant ook twee moto g-budgetmodellen in de aanbieding.

In april lanceerde Motorola de Edge 40 Pro, zijn onbetwistbare topmodel voor het jaar 2023. Een maand later kwam daar de Edge 40 bij en met de geboorte van de Edge 40 Neo vandaag is de familie compleet. Om de Edge 40 Pro niet van zijn voetstuk te halen, lijkt de Neo-versie meer op de basisversie en op veel vlakken biedt het nieuwe toestel quasi hetzelfde aan een (nog) scherpere prijs.

lees ook

Motorola Edge 30 Ultra review: welkom terug in het premiumsegment, Motorola

Motorola Edge 40 vs Edge 40 Neo: zoek de verschillen

We laten de vergelijking met de Edge 40 Pro achterwege en focussen ons dan ook meer op de gelijkenissen en verschillen tussen Neo en de gewone Edge 40. Het display is alvast identiek want ook de Edge 40 Neo meet 6,55 inch en heeft een ‘poled’-scherm, wat gewoon een dunnere en iets goedkopere variant van oled is, met een verversingsgraad tot 144 Hz. Motorola blijft in het thema van marketingbeelden met zwemmende smartphones om duidelijk te maken dat de Edge 40 Neo van een IP68-rating voorzien is.

Een diepere duik in de specificaties doet nog meer gelijkenissen bovendrijven. De Edge 40 Neo beschikt eveneens over een 50 MP hoofdcamera en een 13 MP groothoekcamera, aangevuld met een 32 MP-lens aan de voorzijde. Opladen doe je aan 68 W en in de software zitten dezelfde Ready For-functies om je smartphone te koppelen aan een beeldscherm en de Moto Secure-beveiligingsfuncties.

Zijn de Motorola Edge 40 en de Edge 40 Neo dan een identieke tweeling? Nee, want de Neo-versie heeft een grotere batterij van 5.000 mAh, tegenover 4.400 mAh in de Edge 40. De keerzijde daarvan is dat een oplaadbeurt net iets langer in beslag neemt, maar na vijftien minuten zit je toch al aan vijftig procent. Ook de processor is verschillend: Motorola stopt een Mediatek Dimensity 7030 5G in de Edge 40 Neo, de Edge 40 heeft een processor met het modelnummer 8020.

moto edge 40 neo
De Motorola Edge 40 Neo kan een duik in het zwembad overleven. Bron: Motorola

De Motorola Edge 40 Neo is vanaf vandaag verkrijgbaar voor aan vanafprijs van 399 euro, incl. btw. Ben je aan het twijfelen tussen dit model en de basisversie van de Edge 40, dan lijkt het Neo-model ons toch een scherpere prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Voor bijna identieke specificaties bespaar je je tweehonderd euro uit als je voor de Neo kiest.

Leren kaft

Heb je genoeg aan een solide basis, dan lanceert Motorola vandaag ook nog twee nieuwe toevoegingen aan de moto g-budgetreeks: de g84 en g54. Beide toestellen vallen op door hun leren cover, vervaardigd uit veganistisch leer, die in enkele kleuropties beschikbaar is. De moto g84 meet 6,5 inch en heeft eveneens een poled-scherm. De verversingsgraad mag dan ‘maar’ 120 Hz zijn deze keer, dat is voor een budgettoestel meer dan uitstekend. Dezelfde beeldspecificaties zien we ook terug in de moto g54.

De moto g84 en g54 hebben beiden ook een 50 MP hoofdlens, die wordt geflankeerd met een 8 MP groothoeklens. Aan de voorzijde zit een 16 MP-lens. Beide toestellen zijn ook voorzien van een 5.000 mAh batterij die je oplaadt met 30 W TurboCharging. Het verschil zit hem opnieuw in de processor: voor de moto g84 kiest Motorola voor Qualcomm (Snapdragon 695 5G), de moto g54 wordt aangekleed met een processor van Mediatek (Dimensity 7020 5G).

moto g84 5G
Moto g84 5G. Bron: Motorola

Viva Magenta

De moto g84 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor 299 euro, de moto g54 kost je zelfs maar 179 euro, prijzen incl. btw. Motorola lijkt zelf heel trots te zijn op de kleuroptie Viva Magenta bij de moto g84. Originele namen geven aan kleuren hoef je de fabrikant niet meer aan te leren. Je kan ook voor een donkere of lichtere blauwtint gaan als het roze je net iets te fel is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home