‘Zwemmende’ Motorola Edge 40 vanaf vandaag beschikbaar

motorola edge 40

Motorola lanceert de Edge 40, het instapmodel van de nieuwe flagshipreeks. Het toestel is per direct te koop in België en Nederland voor 599,99 euro.

Motorola kondigt in een persbericht de Edge 40 aan als een smartphone die zowaar ‘zwemt in stijl’. Met deze marketingslogan en over-de-top beeldmateriaal verwijst de fabrikant naar de IP68-rating die op het toestel kleeft. Dat label vertelt dat je de smartphone wel eens voor een occasionele duik in het zwembad mag keilen om te zien of het toestel zwemt in schoolslag, crawl of vlinderslag.

Alle gekheid op een stokje, de Motorola Edge 40 is het instapmodel voor de Edge 40 Pro, wat het nieuwste vlaggenschipmodel van de fabrikant voor dit jaar is. Als je beide toestellen naast elkaar zou zetten, dan is de Edge 40 een beetje kleiner met een 6,55 inch ‘pOLED’-display. Het scherm biedt verder HDR10+, DCI-P3-kleurenbereik en een verversingsgraad van 144 Hz. Omdat beeld zonder klank maar niets is, ondersteunt de smartphone ruimtevullende Spatial Audio.

Specificaties

Waar de Edge 40 Pro ruim uitgerust is met vier camera’s, houdt de Edge 40 het eerder bescheiden met twee. Een 50 MP hoofdcamera en 13 MP breedhoekcamera klinken op papier zeker niet verkeerd. Voor de liefhebbers van zelfportretten of fervente videobellers is er ook nog een 32 MP voorzien.

Ook qua processor kiest Motorola voor een iets budgetvriendelijkere optie met de MediaTek Dimensity 8020. De batterij laadt op aan een capaciteit van 67 W, waarmee je volgens het persbericht na slechts tien minuten opladen genoeg stroom hebt om de 4400 mAH-batterij een volledige dag in leven te houden. Draadloos laden wordt ondersteund aan een capaciteit van 15 W.

Motorola levert deze telefoon met Android 13, waarop traditioneel niet al te veel nutteloze vendorspecifieke saus is toegevoegd. We krijg je via het toestel toegang tot Motorola Ready For, waarmee je de telefoon handig met een laptop kan verbinden. De Moto Secure App voegt een laag beveiliging toe. Twee applicaties die Lenovo graag gebruikte om het unieke zakelijke karakter van de Thinkphone, maar dus eigenlijk gewoon in elke mid- tot high-range smartphone van Motorola te vinden zijn.

lees ook

ThinkPhone van Motorola review: maakt het Think-label een toestel ook zakelijk?

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Edge 40 is vanaf vandaag verkrijgbaar in drie kleuren: groen, blauw en zwart. Onze persoonlijke favoriet Very Peri is er deze keer helaas niet bij. De adviesverkoopprijs bedraagt 599,99 euro incl. btw voor 8 GB RAM-geheugen en 256 GB opslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home