Microsoft werkt aan 4K-webcam met Windows Hello

Volgens verschillende bronnen zou Microsoft aan een 4K-webcam werken voor 2019 met Windows Hello-integratie. Er zouden verschillende modellen op de markt komen. De 4K-webcam van de Surface Hub 2 dient mogelijk als basis.

De nieuwe 4K-webcam waar Microsoft aan werkt, zal ingebouwde gezichtsherkenning hebben die compatibel is met Windows Hello. Ondanks dat Microsoft de veilige standaard overal in zijn Surface-toestellen integreert, heeft het nog nooit randapparatuur uitgebracht met gezichtsherkenning.

Tot nu toe is Logitech een van de weinige fabrikanten die een 4K-resolutie en Windows Hello-gezichtsherkenning integreert in één apparaat. De Logitech Brio ondersteunt ook HDR en kost 239 euro. De camera maakt verbinding via USB-A en USB 3.0 is vereist voor 4K-opnames.

Surface Hub 2

De lancering van de 4K-webcam is nog niet officieel, maar Thurrot zegt dat het nieuws wordt bevestigd door twee aparte bronnen binnen Microsoft. Het zou echter niet onlogisch zijn dat Microsoft één of meerdere 4K-webcams lanceert in 2019.

De Surface Hub 2 is beschikbaar in 2019 en krijgt een USB-C-webcam voor interactieve vergaderingen. Dankzij meerdere USB-C-aansluitingen kan je zelfs verschillende webcams aansluiten om de volledige ruimte optimaal in beeld te brengen of om iets in detail te tonen.

Volgens anonieme bronnen binnen Microsoft zal zeker één webcam een enterprise-focus krijgen. De kans is groot dat het om dezelfde camera gaat als voor de Surface Hub 2 met dezelfde USB-C-connectiviteit.

Gerelateerd: Microsoft verhuist Kinect naar de cloud

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home