Microsoft lanceert Surface Hub 2S volgend jaar, met upgrade-optie in 2020

Microsoft Surface Hub 2

De Surface Hub 2S is vanaf Q2 2019 verkrijgbaar. Tegelijk kondigt Microsoft aan dat een aantal nieuwe softwarefuncties worden verlaat naar 2020. De functies hebben bovendien andere hardware nodig, die je modulair kan koppelen aan de Microsoft Surface Hub 2S.

Eerder dit jaar kondigde Microsoft de radicaal vernieuwde Surface Hub 2 aan. Het 50,5 inchscherm kreeg een 3:2-schermverhouding en een resolutie die groter is dan 4K. De Surface Hub 2 zou in tegenstelling tot zijn voorganger zowel in landschap- als portretmodus kunnen worden georiënteerd. Microsoft bleef vaag over de lanceringsdatum, met enkel 2019 als voorlopig streefdoel.

Upgrade module

Microsoft laat nu weten dat de Surface Hub 2 voortaan door het leven gaat als Surface Hub 2S. Het interactieve scherm verschijnt in Q2 2019, maar tegen dan zijn nog niet alle softwarefuncties klaar. De Surface Hub 2S krijgt daarom een verwijderbare processorcartridge. Zo kunnen gebruikers een upgrademodule aankopen in 2020 om het slimme scherm om te toveren in de Surface Hub 2X.

Microsoft werkt al langer aan een specifieke Windows 10-versie voor de nieuwe Surface Hub 2S, maar die geraakt niet tijdig klaar. Daarom wordt het grote aanraakscherm eerst geleverd met de ‘oude’ originele Surface Hub-software. Vanaf de Surface Hub 2X is de specifieke Windows 10-versie wel geïnstalleerd, net als Microsoft Office 365-diensten.

Twee versies

Het lijkt alsof Microsoft de Surface Hub in twee smaken wil leveren aan bedrijven. De Surface Hub 2S is het perfecte instapmodel voor bedrijven die nog niet de stap naar de cloud hebben gezet. Wanneer ze dat wel hebben gedaan, kunnen ze upgraden naar de Surface Hub 2X, met vermoedelijk Microsoft 365 aan boord.

Wie niet kan wachten om met de nieuwe hardware aan de slag te gaan, hoeft niet heel lang meer te wachten. Er heerst wel nog onduidelijkheid over de aankoopprijs en hoeveel de upgrademodule in 2020 zou kosten. Behalve de processor zal de hardware over beide Surface Hub 2-versies identiek zijn.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home