Microsoft herwerkt Kladblok voor Windows 11 met donkere modus

Microsoft werkt aan een flinke update voor Kladblok. De eenvoudige schrijftoepassing krijgt enkele nieuwe functies, visuele verbeteringen en een dark mode.

Windows 11-gebruikers kunnen uitkijken naar een nieuwe versie van Kladblok. Microsoft rolt momenteel een update uit naar insiders in het Dev-kanaal van het besturingssysteem. Kladblok blijft een rudimentaire toepassing voor tekstbewerking maar zal er binnenkort wel iets moderner uitzien.

Zo verfrist Microsoft de hele gebruikersinterface. De menu’s worden een beetje herschikt en de menubalk krijgt een moderner sausje. De meest opvallende toevoeging is ongetwijfeld een nieuwe donkere modus. In navolging van grote broer Microsoft Word kan je in de nieuwe versie van Notepad automatisch met witte tekst op een zwarte achtergrond werken. Kladblok zal de instellingen van je systeem volgen, zodat de donkere modus automatisch activeert wanneer dat toepasselijk is.

Ongedaan maken

Microsoft voegt verder een nieuwe lay-out voor zoeken en vervangen toe, en maakt ctrl+z krachtiger. De ‘ongedaan maken’-functie onthoud nu meerdere acties, zodat je meer dan één stap terug kan gaan bij een vergissing.

lees ook

Windows 11 review: mooier en (meestal) beter

Aanvankelijk komt de herwerkte app enkel naar Windows 11, maar het is onduidelijk of Microsoft de redesign exclusief voor zijn nieuwste OS wil houden. Kladblok is immers beschikbaar via de Windows Store en kan zo onafhankelijk van het besturingssysteem updates ontvangen. Voorlopig zit de nieuwe versie in ieder geval nog in een testfase waarin je enkele bugs mag verwachten.

Kladblok is geen spectaculaire maar wel een populaire toepassing. Het is dan ook een goede zaak dat Microsoft zijn eenvoudigste app niet vergeet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home