Microsoft test VPN-pictogram in taakbalk van Windows 11

windows 11 updates

Microsoft experimenteert met een icoontje dat aanduidt dat het toestel verbonden is met een VPN-profiel. Het icoon verschijnt in de taakbalk van Windows 11.

Microsoft experimenteert in de taakbalk van Windows 11 met steeds meer handige functies. Windows 11 startte dan ook met een erg slechte taakbalk, wat het eenvoudiger maakt om de situatie te verbeteren. In veel gevallen gebeurt dat zelfs door functies die in oudere besturingssystemen een plaats hadden in de taakbalk, dan uiteindelijk toch in de taakbalk van Windows 11 te integreren.

lees ook

Microsoft brengt taakbeheer terug naar taakbalk

In het Dev Channel van het nieuwste besturingssysteem experimenteert de techgigant nu met een VPN-icoon. Het is te vinden naast het speaker-icoon op toestellen die verbonden zijn met een erkent VPN-profiel. “Het VPN-pictogram, een klein schild, wordt in uw systeemaccentkleur over de actieve netwerkverbinding gelegd”, legt de blog verder uit.

Bron: Microsoft

Met een VPN verbinden thuiswerkers zich eenvoudig met het bedrijfsnetwerk. Zo verbindt de werknemer in theorie veilig met het bedrijfsnetwerk. In de praktijk lost een VPN niet alle problemen op.

lees ook

Beveiligingstip: een VPN lost niet alle problemen op

Grotere zoekbalk

Verder melden gebruikers uit het Dev-kanaal dat ze een grotere zoekbalk hebben. Momenteel staat in de taakbalk wel vak geïntegreerd om te zoeken. Klik je op de zoekbalk dan klapt een menu uit waarin je een zoekopdracht kan ingeven. De nieuwe zoekbalk grijpt terug naar het design van Windows 10.

Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home