Microsoft Teams krijgt nieuwe lay-out later dit jaar voor hybride werk

Microsoft Teams Rooms

Onder de noemer ‘front row’ wil Microsoft Teams interactief werken naar de voorgrond brengen. De timing valt niet toevallig met de gedeeltelijke wereldwijde terugkeer naar kantoor deze zomer.

De nieuwe Teams lay-out toont de videogalerij onderaan zodat deelnemers elkaar van links naar rechts kunnen zien. Hiermee imiteert Microsoft het idee dat mensen tegenover je aan tafel zitten. Links en rechts vind je zaken terug als agenda of chatberichten. Centraal staat de PowerPointpresentatie open.

Microsoft maakt gebruik van Fluid-componenten om in realtime te kunnen samenwerken. Andere componenten die je in een Teams-meeting kan openen zijn taken, agenda en notitie. Elk onderdeel synchroniseert realtime met elkaar.

Microsoft Teams Rooms

Naast de nieuwe ‘front-row’ lay-out voegt Microsoft ook een nieuwe manier toe hoe deelnemers worden getoond in Teams Rooms. Wanneer een vergaderzaal meerdere schermen heeft, kan Teams het aantal beelden uitbreiden over de twee zodat je van iedereen een duidelijker beeld krijgt. De functie rolt binnenkort ook uit naar de Microsoft Surface Hub. Die laatste krijgt binnenkort ook een update met chatbubbels, live reacties en de laatste nieuwe Teams-functies in een nieuwe preview.

lees ook

Is de grootste Microsoft Surface Hub 2S zijn fors prijskaartje waard?

Sinds eind vorige maand kan je in Microsoft Teams externe gebruikers toevoegen aan groepschats. De functie wordt ondersteund in Teams desktop, web en mobiele clients. Om hiermee aan de slag te gaan, moeten Office 365-admins de policy rond externe toegang aanpassen in hun tenant. Eens dat is ingeschakeld, kunnen gebruikers in een nieuwe chat voortaan ook zoeken naar externe gebruikers. Er kunnen tot 250 deelnemers worden toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home