Microsoft lanceert Surface Laptop Go 2 met nieuwe Intel-chip

Microsoft Surface Laptop Go 2

De instapprijs verhoogt licht, maar in ruil krijg je meer prestaties en opslagruimte terug bij de nieuwe Microsoft Surface Laptop Go 2

De meest compacte en betaalbare laptop uit de Surface line-up, de Microsoft Surface Laptop Go, krijgt een update met een nieuwe Intel-chip. Bijna twee jaar geleden namen we het originele model onder de loep. De conclusie was duidelijk: een degelijke premium laptop met foute configuratie-opties. Microsoft heeft naar die kritiek geluisterd en positioneert de Surface Laptop Go 2 nu beter.

lees ook

Microsoft Surface Laptop Go review: te kort door de bocht

Aan de buitenkant verandert er nagenoeg niets. De laptop ziet er hetzelfde uit en behoudt het 12,4-inch aanraakscherm (1.536 x 1.024 pixels) met 3:2-verhouding. Ook het aantal aansluitingen wijzigt niet: 1x USB-A, 1x USB-C, hoofdtelefoonaansluiting en de traditionele Surface-connector. De Microsoft Surface Laptop Go 2 weegt 1,13 kg en de batterij zou tot 13,5 uur autonomie kunnen leveren.

De belangrijkste upgrade is die naar de 11de generatie Intel-chips met een Intel Core i5-1135G7. Dat is een chip met degelijke prestaties, ook al hadden we liever de stap naar de huidige 12de generatie Intel-chips gezien. Volgens Microsoft krijgt de webcam ook een upgrade, maar dat moet dan softwarematig zijn. Er zit namelijk nog steeds dezelfde 720p f/2.0 webcam in als zijn voorganger. Er is ook een nieuwe kleur: groen/grijs onder de marketingnaam ‘Sage’.

Aangepaste prijsstrategie

Onze belangrijkste ergernis met het vorige model was de bizarre prijsstrategie met als instapprijs een erbarmelijke 64 GB eMMC-opslagoptie. Die is nu gelukkig verdwenen. De Microsoft Surface Laptop Go 2 heeft een 128 GB SSD als basisoptie met 4 GB RAM aan 669 euro. Wie 8 GB RAM wil, betaalt daarvoor 769 euro (30 euro goedkoper dan het vorige model). De opslag verdubbelen kost 869 euro (130 euro goedkoper dan het vorige model. Alle prijzen zijn inclusief btw en worden met Windows 11 Home geleverd.

Hiermee elimineert Microsoft onze belangrijkste ergernis van de originele Microsoft Surface Laptop Go. Anderzijds stond de concurrentie niet stil de afgelopen twee jaar terwijl de Surface Laptop Go 2 amper is geëvolueerd. Afwachten tot het toestel op de redactie toekomt voor een grondige analyse.

Microsoft Surface Laptop Go 2

Wie de Surface Laptop Go 2 met Windows 11 Pro wil kopen, moet gemiddeld 100 euro extra tellen bovenop de standaardprijs. Binnen het zakelijk segment is er ook een hogere specificatie beschikbaar met 16 GB RAM en 256 GB opslag. Die zal gemiddeld 1.149 euro inclusief btw kosten. Alle laptopmodellen zijn vanaf 7 juni beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home