Microsoft verkoopt nu ook wisselstukken voor Surface-hardware

Microsoft Surface Pro 9 herstelling

Wie ietwat handig is, kan nu een defect Surface-toestel zelf herstellen door officiële wisselstukken bij Microsoft te bestellen.

Microsoft is gestart met de verkoop van officiële wisselstukken voor Surface-hardware op zijn eigen website. Zo kunnen eigenaars handig zelf kapotte onderdelen waaronder het scherm, SSD, batterij, webcam en nog meer.

De fabrikant levert alles wat je nodig hebt om de vervanging tot een goed einde te brengen, behalve het gereedschap. Microsoft werkt al sinds 2021 samen met specialist iFixit om via die weg officiële onderdelen te kopen en raadt aan om daar ook het gereedschap te kopen mocht je niet alles in huis hebben.

Niet elk toestel heeft een brede lijst aan onderdelen beschikbaar. Hoe nieuwer het toestel, hoe breder het aanbod aan wisselstukken. Bij de Surface Pro 7 vinden we bijvoorbeeld enkel maar onderdelen om de kickstand te herstellen. Recente toestellen bieden toegang tot veel meer onderdelen waaronder USB-poorten, speakers, wifi en thermische modules.

Prijzen variëren heel sterk van 2.159 euro voor de vervanging van het grote Surface Studio 2-scherm tot 155 euro voor de camera achteraan, 124 euro voor speakers en 63 euro voor de thermische module. Alle prijzen zijn inclusief btw. De volledige lijst kan je hier terugvinden.

Microsoft biedt de dienst eerst in Frankrijk, Canada en de VS aan. Commerciële partners kunnen in die landen ook zelf officiële wisselstukken verkopen. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer Microsoft deze service uitbreidt naar andere Europese landen.

lees ook

Microsoft Surface Pro 9 review: tablet met dementie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home