Microsoft stelt nieuwe Office-look nu beschikbaar voor testers

Office 2021 Excel en PowerPoint

Microsoft start vandaag met een test van het nieuwe Office-uiterlijk dat later dit jaar naar iedereen wordt uitgerold. Office Insiders, bèta-testers van het platform, kunnen zich aanmelden.

Vorige week, samen met de aankondiging van Windows 11, toonde Microsoft een blik achter de schermen van Office 2021 dat later dit jaar verschijnt als éénmalige aankoop of binnen Microsoft 365. Initieel werd toen gedacht dat Office Insiders onmiddellijk de nieuwe look konden testen, maar de optie was niet beschikbaar. Vandaag zien de eerste testers het icoontje verschijnen na een update om het nieuwe design te proberen. De uitrol gebeurd voorlopig gefaseerd binnen de Office Insiders.

Het nieuwe design is frisser dan het huidige, maar komt niet in de buurt van de radicale redesign die vorig jaar werd gepresenteerd. In dat concept verdwijnt het traditionele Office-lint volledig. Het is niet duidelijk of Microsoft die ambitie nog wil waarmaken en dat de nieuwe Office-look nu een tussenstap is richting dat doel.

lees ook

Windows 11 uitgelicht: het belangrijkste nieuws op een rij

Wie aan de slag wil met de testversie van Office, moet zich eerst aanmelden als Office Insider. Zakelijk gebruikers moeten daarvoor goedkeuring krijgen van het IT-departement. De bèta is nu beschikbaar, maar nog niet iedereen kan het nieuwe design al bewonderen. Microsoft rolt de vernieuwing gestaag uit de komende dagen. Wie ongeduldig is, kan in het zoekvenster binnenkort beschikbaar of coming soon typen om de redesign te forceren. Bij ons is de optie voorlopig nog grijsgekleurd en niet beschikbaar.

Kies je vandaag beter voor een eenmalige licentie van Office of is Microsoft 365 met een abonnement een betere oplossing? Lees onze uitgebreide gids met alle plus- en minpunten van elk pakket.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home