Microsoft sleutelt nog aan waslijst van bugs voor lancering Windows 11

Windows 11 is nog niet vrij van bugs. Microsoft werkt aan oplossingen maar krijgt vermoedelijk niet alles rond voor de lancering op 5 oktober.

In een nieuwe previewbuild van Windows 11 probeert Microsoft nog een heleboel bugs op te lossen. Het gaat om kleine problemen die een minderheid van gebruikers treffen, maar toch lastig zijn. De problemen hebben voornamelijk betrekking op de taakbalk, de zoekfunctie, verkenner en het instellingenmenu. Denk aan visuals die niet altijd vlot verschijnen wanneer je de zoekfunctie gebruikt en een verbetering aan de VPN-instellingen.

De bugfixes verschijnen nu pas in het Dev-kanaal en dat weerspiegelt al niet meer de finale lanceringsversie van Windows 11. Microsoft zal het OS met weinig of geen van de nieuwe bugfixes uitrollen naar gebruikers. Die uitrol gebeurt wel gefaseerd en start met toestellen waarvan Microsoft weet dat er weinig of geen problemen zijn.

Updates

Verdere verbeteringen zal Microsoft met incrementele updates uitrollen zoals nu ook het geval is. Die updates zullen wel compacter zijn. In software van de omvang van Windows 11 zullen altijd nieuwe bugs en lekken ontdekt worden. Dat hoeft geen reden te zijn om Windows 11 niet te omarmen, al kan het natuurlijk geen kwaad om even de kat uit de boom te kijken op 5 oktober. Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen dus het is perfect veilig om nog enkele weken of maanden te wachten tot er meer bugs zijn platgetrapt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home