Dit zijn de nieuwe Microsoft Surface-toestellen

microsoft surface laptops
Bron: Microsoft

Ter ere van de tiende verjaardag van het merk lanceert Microsoft vandaag drie nieuwe Surface-toestellen: de Surface Laptop 5, de Surface Pro 9 en de Surface Studio 2+.

Aan de vooravond van Ignite heeft Microsoft toch nog een gaatje gevonden om nieuwe Surface-laptops te lanceren. Het was een bijzondere lancering, want het is maand-op-maand tien jaar geleden sinds de allereerste Surface-laptop het levenslicht zag. Destijds een zeer ambitieus concept, omdat Microsoft een desktop, laptop, tablet en smartphone in één toestel probeerde te bundelen.

In tien jaar tijd heeft de Surface-productlijn een lange weg afgelegd. Het jubileum mocht dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. We krijgen vandaag drie nieuwe Surface-toestellen te zien: de Surface Laptop 5, de Surface Pro 9 en de Surface Studio 2+.

Surface Laptop 5

De Surface Laptop is inmiddels alweer aan zijn vijfde generatie toe. Voor het display kan je kiezen tussen een 13,5 inchscherm of een 15 inchscherm. Beide schermopties ondersteunen Dolby Vision IQ om voor de meest optimale beeldweergave en Dolby Atmos 3D-luidsprekers produceren een bijpassende geluidskwaliteit.

lees ook

Microsoft Surface Laptop Go 2 review: rups wordt vlinder

De laptop mag met trots het Intel Evo-certificaat dragen, wat betekent dat je op de nieuwste generatie Intel Core-processoren en Intel Iris Xe Graphics-videokaart mag rekenen. De Surface Laptop 5 is volgens Microsoft vijftig procent krachtiger dan de vorige generatie. Een configuratie met AMD-chip moet je deze keer niet zoeken; Microsoft heeft AMD de deur gewezen.

Microsoft belooft dat de batterij een volledige meekan, al waagt de fabrikant zich er niet aan die belofte in aantal uren uit te drukken. We klagen bij Surface-toestellen over het gebrekkige aanbod aan poorten, maar we kunnen deze keer wel melden dat USB-C Thunderbolt 4 aanwezig is.

De Surface Laptop 5 is beschikbaar vanaf 25 oktober aan een startprijs van 1.179 euro (incl. btw). Voor die basisprijs heb je een configuratie met Intel Core i5, 8 GB RAM en 256 GB SSD.

surface laptop 5
Bron: Microsoft

Surface Pro 9

De pionier van de hybride laptop mag natuurlijk ook niet ontbreken op het verjaardagsfeest. Microsoft voegt de merknamen Surface Pro en Surface Pro X samen in de nieuwste generatie. Het toestel heeft een 13 inch 120 Hz PixelSense-scherm, een HD-camera en Omnisonic-luidsprekers en -microfoon. Schrijven op de Surface Pro voelt als schrijven op een blad papier, beweert Microsoft.

Onder de motorkap geeft Microsoft je twee keuze opties. De eerste is een Intel Core i5- of i7-processor die voldoet aan alle Intel Evo-specificatievereisten. Je kan ook kiezen voor Microsoft’s eigen SQ3-processor, gebouwd op ARM-architectuur. Die processor biedt 5G-ondersteuning, maar moet wel Thunderbolt 4 opgeven. Wederom van AMD geen spoor te bekennen.

surface pro 9
Bron: Microsoft

Vanaf 8 november zal je de Surface Pro 9 kunnen aankopen voor 1.199 euro. Je hebt dan Intel Core i5, 8 GB RAM en 128 GB SSD. De goedkoopste configuratie met een SQ3-processor kost 1.549 euro en beschikt eveneens over 8 GB RAM en 128 GB SSD (prijzen incl. btw).

Surface Studio 2+

Met de Surface Studio-toestellen richt Microsoft zich op grafische professionals. Eerder dit jaar bracht het de bijzonder uitziende Surface Laptop Studio nog naar de Benelux. De Microsoft Studio 2+ is een rasechte desktop. Het display kan je flexibel positioneren voor elke werktaak.

Voor grafische toepassingen is de nodig rekenkracht vereist en die wordt geleverd door een Intel Core i7-11370H gekoppeld aan een Nvidia GeForce RTX 3060. Microsoft lanceert ook een nieuwe Designer-app in zijn Microsoft 365-ecosysteem om grafische designers beter te ondersteunen.

surface studio 2+
Bron: Microsoft

De Surface Studio 2+ zal in de volgende configuratie beschikbaar zijn in de Belgische markt: Intel Core i7-chip, 32 GB RAM, 1 TB SSD. Beschikbaar vanaf 25 oktober aan het stevige prijskaartje van 5.639 euro (incl. btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home