Microsoft lanceert vernieuwde Foto’s-app voor Windows 11

Foto's Windows 11
Bron: Microsoft

De ingebouwde Foto’s-app van Windows 11 krijgt een overzichtelijke galerij en vlottere back-ups naar OneDrive. De nieuwe app is beschikbaar in preview.

Ook na de officiële lancering van de langverwachte Windows 11 2022 Update, blijft Microsoft lustig sleutelen aan het besturingssysteem. Met een blog kondigt de softwarereus de lancering van een vernieuwde Foto’s-app aan voor Windows 11. Die wordt eerst nog getest onder de Windows Insiders alvorens breder beschikbaar te komen.

Een nieuwe lay-out moet de fotobibliotheek op je Windows-apparaat visueel aantrekkelijker en overzichtelijker maken. Het overzichtsmenu toont je duidelijker de verschillende mappen waar je geïmporteerde foto’s (bijvoorbeeld vanuit een aangesloten extern apparaat) naartoe kan verslepen. Ook het proces om back-ups van je foto’s te maken in OneDrive zal gestroomlijnder verlopen.

Foto's Windows 11
Bron: Microsoft

De nieuwe Foto-app zal de huidige versie vervangen, maar het is nog afwachten wanneer de uitrol van start gaat. Microsoft heeft eindelijk wel meer duidelijkheid geschept over hoe ze in de toekomst Windows-updates willen gaan aanpakken.

Naast één grote jaarlijkse update zou Microsoft nieuwe functies ook via kleinere updates willen uitrollen van zodra ze klaar zijn voor het grote publiek. We zullen dus zeker niet hoeven te wachten op de Windows 11 2023 Update.

Slepen en tabs

Sinds dinsdag 20 september is de Windows 11 2022 Update voor (zo goed als) iedereen beschikbaar. De update brengt enkele veelgevraagde ‘nieuwe’ features die we eigenlijk al bij de initiële lancering hoopten te zien. Bovenaan ons verlanglijstje stond de herintroductie van de sleepfuncties naar de taakbalk, waarbij je eenvoudig afbeeldingen en pictogrammen naar de juiste map kan verslepen.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Andere interessante toevoegingen zijn Edge-achtige tabs in Verkenner, aanpasbare lay-outs voor het Startmenu en nieuwe Snap-layouts. Een overzicht van alle nieuwigheden in Windows 11 2022 vind je hier terug. Wil je de update al installeren? Kijk dan in je instellingen onder Windows Update of de update al klaar staat en neem de nodige voorbereidingen als je in één klap alle apparaten van het bedrijf wil overzetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home