Microsoft maakt Internet Explorer en oude Edge incompatibel met nieuwe Office-functies

Outlook

Microsoft laat Internet Explorer en de originele versie van de Edge-browser helemaal achter. De nieuwe online functies van Microsoft 365 zullen op WebView 2 vertrouwen, en dat ondersteunen de verouderde browsers niet.

Wie om de één of andere reden toch Internet Explorer blijft gebruiken, of de oude versie van de Edge-browser niet kan loslaten, betaalt daar binnenkort de prijs voor. De verouderde browsers zullen geen nieuwe functies meer ondersteunen binnen Microsoft 365 (vroeger Office 365). Wie er bijvoorbeeld op staat om Outlook online te bezoeken via de oude pre-Chromium-versie van Edge, verliest zo toegang tot nieuwe functionaliteit.

Compatibiliteitsprobleem

Hoewel Microsoft er alles aan doet om de oude browsers naar de eeuwige jachtvelden te sturen, gaat het in dit geval om een compatibiliteitsprobleem. Microsoft laat in zijn roadmap weten dat Microsoft 365 vanaf 8 maart WebView 2 zal omarmen. Microsoft 365 gebruikt WebView Control en binnenkort dus WebView 2 om geavanceerde online functionaliteit te bieden.

WebView zorgt er in essentie voor dat webapplicaties technologie zoals HTML, CSS en JavaScript kunnen gebruiken. Het is de basis voor de geavanceerde functies in onder andere de online Office-toepassingen van Microsoft. Die functionaliteit bouwt Microsoft vanaf maart op WebView Control 2. Die versie vertrouwt op de Chromium-engine om content weer te geven. Internet Explorer en legacy-Edge zijn er niet compatibel mee.

Voor organisaties die Internet Explorer of legacy-Edge nog steeds gebruiken, betekent de switch dat gebruikers geen toegang meer krijgen tot nieuwe functies voor de online toepassingen van Office. Microsoft zet de twee browsers zo op de sneltrein richting de schroothoop. Het doet er in tussentijd wel alles aan om mensen te overtuigen de oude browsers vrijwillig de rust te geven die ze verdienen.

Legacy-modus

Zo zal Micosoft met een toekomstige update alle legacy-versies van Edge op alle ondersteunde Windows 10-machines vervangen door de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser. Voor Internet Explorer 11-fans voorziet Microsoft al geruime tijd een legacy mode in Chromium Edge. Via die modus kunnen bedrijven die ene kritieke maar stokoude webapplicatie laden alsof die in Internet Explorer zou draaien, maar dan via Edge.

Wat Internet Explorer betreft, startte Microsoft al eerder met de afbouw van de ondersteuning. Op 30 november 2020 stopte de ondersteuning van Teams voor de browser al. Op 12 augustus van dit jaar maakt Microsoft dan finaal komaf met de volledige ondersteuning van Microsoft 365 voor de seniele browser.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home