Microsoft stopt Internet Explorer in nieuwe Edge-browser

internet explorer microsoft edge

Microsoft werkt naarstig verder aan de nieuwe versie van de Edge-browser, die op Chromium zal draaien. De integratie van Internet Explorer in Edge-tabbladen is de meest opvallende nieuwigheid.

Microsofts plan om Edge over te zetten op Chromium, bereikt stilaan de eindfase. Wie wil kan vandaag al aan de slag met een erg stabiele preview van de nieuwe browser, die een flinke verbetering is tegenover de huidige versie van Edge en niet hoeft onder te doen voor andere Chromium-browsers, zoals Google Chrome zelf.

Chromium Edge Explorer

Microsoft kiest voor Chromium in een poging de fragmentatie van de browserwereld aan te pakken, vermoedelijk omdat het moeilijk werd om enthousiasme voor z’n eigen engine te kweken bij ontwikkelaars, terwijl Chromium net wel erg populair is. Het bedrijf weet echter dat heel wat bedrijven legacy-toepassingen hebben en daarmee niet zomaar terecht kunnen op de nieuwe Chromium Edge-browser. Internet Explorer blijft voor hen een must.

Op Build kondigt Microsoft aan dat organisaties in dergelijke gevallen gesteld zijn met enkel de nieuwe versie van Edge. Internet Explorer wordt immers in Edge geïntegreerd. Zo is het mogelijk om legacy-applicaties te openen in een Edge-tabblad, dat stiekem op de achtergrond Internet Explorer draait. Microsoft verwacht dat de toevoeging de workflow voor veel werknemers zal vereenvoudigen.

Privacycontrole

Verder stoppen Satya Nadella en de zijnen nieuwe privacyfuncties in de browser. Je zal kunnen kiezen tussen ‘unrestricted‘, ‘balanced‘ en ‘strict‘. Met die voorgekauwde privacy-settings gaan verschillende aanpassingen in de instellingen gepaard. Edge zal zo bijvoorbeeld zelf websites tegenhouden wanneer ze data proberen te vergaren.

De vernieuwingen tonen aan dat Microsoft, hoewel het Chromium omarmt, toch echt z’n eigen browser wil bouwen. Daartoe levert het naar eigen zeggen de nodige bijdrages aan het opensource Chromium-project. Al 300 bijdragen van Microsoft zouden intussen geaccepteerd zijn in het project.

Ontdek al het nieuws vanop Microsoft Build 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home