Microsoft Teams stopt vandaag met werken op Internet Explorer

Internet Explorer 11 takelt af

Microsoft Teams

Wie vandaag de webversie van Microsoft Teams probeert te openen, krijgt een foutmelding te zien. Microsoft stuurt iedereen door naar de nieuwe Edge internetbrowser om de webversie van Teams te blijven gebruiken. Wie een desktopclient gebruikt voor Microsoft Teams, ervaart geen problemen.

Microsoft kondigde in de zomer al aan dat het Internet Explorer 11 richting exit duwt. Eerste slachtoffer van dienst is de webversie van Microsoft Teams. Vanaf vandaag kan je die niet langer gebruiken in Internet Explorer 11. Wie de webversie wil blijven gebruiken, kan dat wel nog steeds in de Edge-browser van Microsoft of in een andere browser zoals Chrome, Firefox of Opera.

lees ook

Microsoft duwt Internet Explorer 11 richting exit vanaf 2021

“Internet Explorer 11 werd in 2013 op de markt gezet in een heel andere, minder gesofisticeerde online omgeving dan waar we vandaag in zitten”, zegt Microsoft. “Sindsdien ontstonden er open webstandaarden en nieuwere browsers die vandaag voor een betere, meer innovatieve online ervaring zorgen.”

Microsoft 365 stopt op 17 augustus 2021

Microsoft Teams is niet de enige dienst die ophoudt met werken in Internet Explorer 11. Vanaf 17 augustus 2021 worden alle Microsoft 365-diensten niet meer ondersteund. Toepassingen zoals Outlook, OneDrive, SharePoint en andere Office 365-diensten werken dan niet langer in de verouderde webbrowser.

Ondanks dat Microsoft zijn diensten stopt op Internet Explorer 11, betekent dat niet het einde van de internetbrowser. De fabrikant biedt nog enkele jaren ondersteuning door middel van veiligheidspatches. Met 5,21 procent marktaandeel volgens NetMarketShare is Internet Explorer vandaag bijna even populair dan Edge dat met 7,75 procent op de tweede plaats staat na Chrome met 69,28 procent.

lees ook

Mozilla: ‘Microsoft geeft Google meer controle over het internet’

Opvallend: ondersteuning voor de ‘klassieke’ Edge-browser vervalt op 9 maart 2021 vroeger dan Internet Explorer 11 ondanks dat die eerste minder oud is. Sinds afgelopen zomer pusht Microsoft via Windows Update de Chromium-variant van Edge naar alle systemen en zo de oude versie van Edge overschrijft. Het Chromium-project is een openbronstandaard van Google waar naast Chrome tal van andere internetbrowsers op draaien. Vreemde eend in de bijt is Firefox dat tot op vandaag nog een eigen interne motor gebruikt en zich zorgen maakt om de machtspositie van Google.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home