Microsoft Loop beschikbaar als app voor Windows

Ruim vier maanden na de publieke review is de app voor Microsoft Loop ook algemeen beschikbaar voor Windows-pc’s. De toepassing is gericht op online samenwerkingen.

De app van Microsoft Loop is vanaf nu te downloaden via de Microsoft Store. In maart was de publieke preview al gelanceerd, nu kan iedereen ermee aan de slag op een Windows-pc. Het doel van Loop is online samenwerkingen vergemakkelijken, met de producten van Microsoft.

Afgelegde weg

Loop werd voor het eerst aangekondigd in november 2021. Vervolgens zijn er gaandeweg testversies uitgebracht: een webversie, Android, iOS en later ook iPadOS. De boodschap is intussen nog niet veranderd: vlot online samenwerken met de verschillende producten van Microsoft.

De hele toepassing is in feite een evolutie van Fluid, het framework dat vier jaar geleden is voorgesteld. Hiermee werd het idee gelanceerd dat verschillende toepassingen binnen Office of 365 in elkaar kunnen vloeien.

lees ook

Microsoft stopt Copilot AI in OneNote om je notities te automatiseren

Praktisch

Het systeem combineert de verschillende apps van Microsoft Office en Microsoft 365 in een flexibel canvas en is daar ook mee gesynchroniseerd. In principe bestaat de toepassing uit blanco pagina’s waarop je een template kan toepassen, waarna je componenten uit Loop kan toevoegen.

Vervolgens kan je die pagina’s delen met anderen, opdrachten toewijzen en antwoorden op anderen. Je kan ook notificaties ontvangen van dit alles.

Er zijn drie elementen die samen het complete gegeven van Loop vormen:

  • Components – hierin zit de informatie (zoals grafieken, tekst of tabellen) die je deelt en waarmee je pagina’s samenstelt
  • Pages – dit zijn de pagina’s, het blanco canvas, waar je componenten aan kan toevoegen en waarin anderen in real life kunnen werken vanop verschillende locaties
  • Workspaces – ruimtes waarin alles van een bepaald project verzameld zit, zo kan je alles op één plaats monitoren en bespreken

Dankzij de synchronisatie zal iemand dus bijvoorbeeld iets kunnen aanpassen in een Excel-bestand dat zich op een Loop-pagina bevindt en die aanpassingen zijn dan meteen ook te zien in het originele bestand. Het systeem heeft ook een zoekfunctie waarmee je snel bestanden of documenten kan terugvinden. Bovendien beschikt Loop over de AI van CoPilot.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home