Microsoft Loop: een nieuwe toepassing voor samenwerking over Office 365-apps heen

Een app voor Fluid

Microsoft introduceert Loop. Dat is een nieuwe toepassing gebaseerd op het Fluid-raamwerk van de technologiereus. Fluid biedt een gesynchroniseerd canvas waarop je kan samenwerken aan data uit andere Office-apps.

Op Ignite 2021 introduceert Microsoft Loop. Loop is een splinternieuwe toepassing die gebruik maakt van de eerder geïntroduceerde Fluid-technologie. Met Fluid integreert Microsoft zijn Office-toepassingen met elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld een tabel uit Excel per mail delen. De ontvanger kan rechtstreeks in de mail data aanpassen, wat op zijn beurt synchroniseert met de originele spreadsheet.

Drie elementen

Loop breidt dat concept uit en biedt een breed canvas waarop mensen kunnen samenwerken over documenten heen. De toepassing bestaat uit drie elementen: Loop components, Loop Pages en Loop workspaces.

  • Loop components: dit is het voormalige Fluid. Components zijn de bouwstenen van de hele Loop-ervaring. Ze laten je toe om in lijsten, tabellen, notities maar ook Dynamics 365-data samen te werken zonder dat je daarvoor naar de app zelf moet. De data blijven gesynchroniseerd over componenten en het bronbestand heen.
  • Loop pages: dit zijn de eigenlijke werkdocumenten van Loop. De pages zijn een canvas waarop je Loop-componenten kan plaatsen, voorzien van andere bestanden en data die met een project te maken hebben. Zo heb je in één klap een overzicht van belangrijke gegevens uit de hele kantoorsuite van Microsoft en kan je die data aanpassen.
  • Loop workspaces: dit element is tot slot een gedeelde ruimte die een overzicht biedt van wat er gaande is in een project. Workspaces laat je zien we wat doet, en hoe je daarmee naar vooropgestelde doelen toe werkt.

Toekomst

Microsoft plant om continu nieuwe componenten uit te rollen. Zo introduceert het bedrijf alvast een component waarmee je kan stemmen, wat het eenvoudiger moet maken om knopen door te hakken. Een statustracker toont dan weer hoe teams vooruitgang boeken.

Ook derden kunnen Loop components bouwen. Dat gebeurt via bestaande extensies en de Microsoft Graph Connector. Details over deze functionaliteit volgt later dit jaar. In de nabije toekomst zal Microsoft nog componenten voor agenda, notities en taken beschikbaar maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home