Microsoft lanceert Windows-app voor Windows, Mac en iOS

windows app homescherm
Bron: Microsoft

De nieuwe Windows-app moet dienen als toegangspoort naar de cloudversie van het besturingssysteem. Met de app wissel je vlot tussen verschillende apparaten en accounts.

Een eerste preview van de nieuwe Windows-app werd door Microsoft gelost tijdens Ignite 2023. De app is beschikbaar via de Microsoft-appwinkel of via een ondersteunde webbrowser. Microsoft begeeft zich ook in het hol van de leeuw en lanceert Windows-app op Mac en iOS via TestFlight, al is die bètaversie op dit eigenste moment al uitverkocht.

Windows-gebruikers kunnen als volgt op de nieuwe versie overschakelen. Eerst en vooral dien je Windows 365 te updaten naar de laatste versie. Is dat het geval, dan log je in op je account en zal je een schuifbalk zien staan met Preview. Zet je die op aan, wordt Windows 365 herstart en omgedoopt tot Windows App. Je kan nu verbinding maken met je opgeslagen apparaten en applicaties. De webversie werkt gelijkaardig, met het verschil dat je je dan via het webportaal aanmeldt.

windows app devices
Bron: Microsoft

Windows in de cloud

De nieuwe app is de toegangspoort tot Windows in de cloud. Je hebt vanaf één plek toegang tot Windows voor verschillende services en externe pc’s, en je kunt je favorieten die je het meest gebruikt vastzetten. De applicatie omvat ook enkele functies om de virtuele desktopervaring te optimaliseren.

  • Wisselen tussen gebruikersaccounts
  • Ondersteuning voor meerdere monitoren
  • Aangepaste en dynamische schermresoluties
  • Apparaatomleiding, zoals webcams, audio, opslagapparaten en printers
  • Microsoft Teams-optimalisaties

De previewversie is enkel beschikbaar voor zakelijke en schoolaccounts. Microsoft heeft nog niet laten weten of en wanneer persoonlijke accounts toegang krijgen. Dat de toekomst van Windows in de cloud ligt, is wel al langer duidelijk. Cloudabonnementen zorgen voor regelmatigere inkomsten dan éénmalige licentieaankopen. Met goedkopere licenties en nieuwe formules probeert Microsoft een breed publiek te lokken naar de cloudversies van Windows.

Microsoft Ignite stond verder vooral in het teken van AI binnen Windows en Azure. De conferentie gemist? Via onze overzichtspagina kan je al het nieuws lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home