Microsoft lanceert on-prem Unified Update Platform: kleinere updates voor Windows 11

update

Microsoft belooft Windows 11 te voorzien van kleinere en snellere updates. Dat moet gebeuren via het on-prem Unified Update Platform (UUP).

Windows 11-updates verkleinen met dertig procent door het Unified Update Platform (UUP) naar on-premises-omgevingen te brengen, volgens de belofte. De snelheid neemt met een even groot percentage toe.

Zwaarlijvig addertje

Snellere en kleinere updates klinken veel bedrijven als muziek in de oren. Bedrijfstoestellen updaten is namelijk een tijdrovende klus die vaak wordt uitgesteld. Dit gegeven maakt het moeilijk voor het UUP, dat een eenmalige download van 10 GB vereist.

lees ook

Beveiligingstip: geef patchen de hoogste prioriteit

“UUP wordt de standaard en enige manier om kwaliteitsupdates te downloaden”, geeft Thad Martin, hoofd programmamanager bij Microsoft, mee in een blogbericht. “Dit betekent dat u een extra download van 10 GB naar distributiepunten (geen eindpuntclients) moet plannen met de update van 28 maart. Dat is een eenmalige download van 10 GB voor updates voor Windows 11, versie 22H2 per architectuur (AMD64 en ARM64).”

Samenwerken

Het on-prem platform combineert cumulatieve updates met functiecode. Dat neemt de nood aan een extra update weg. Het aantal functie-updates voor eindpunclients neemt ook af. De on-prem UUP werkt verder samen met Windows Service Update Services (WSUS) en Microsoft Configuration Manager vanaf versie 2203.

Alle kwaliteitsupdates die Microsoft uitbrengt vanaf Windows 11, versie 22H2 en de functie-updates voor Windows 11, versie 22H2 en Windows 10, versie 20H1, zullen via UUP worden uitgerold. “Hoewel alle kwaliteitsupdates nu automatisch worden geleverd met UUP-service, heb je meer keuze met functie-updates. U kunt ervoor kiezen om UUP on-premises te gebruiken voor functie-updates, net als voor kwaliteitsupdates, of u kunt media blijven gebruiken voor functie-updates”, geeft Martin nog mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home