Microsoft kondigt nog nieuwe Windows 10 aan voor dit najaar

windows 10

Windows 11 staat overal in de kijker, maar dit najaar staat er ook nog een feature update voor Windows 10 op de planning onder de noemer Windows 10 versie 21H2.

Windows 10 versie 21H2 is de volgende feature update voor Windows 10. Net als de Windows 10 versie 21H1 update twee maanden geleden is versie 21H2 een eerder kleine update met een paar nieuwe functies. De focus ligt voornamelijk op extra stabiliteit, iets wat vermoedelijk niet meer zal veranderen nu Microsoft alle grote nieuwigheden reserveert voor het fonkelnieuwe Windows 11.

Dit zijn de beperkte nieuwigheden voor Windows 10 versie 21H2:

  • WPA3 H2E-ondersteuning
  • Windows Hello for Business-verbeteringen
  • Windows Subsystem for Linux (WSL) GPU-optimalisaties (machine learning en rekenkracht-intensieve workloads)

Waar vroeger een feature update heel wat kopzorgen met zich meebracht, is elke update sinds Windows 10 versie 2004 veel kleiner en stabieler. Windows 10 versie 21H2 wordt als een normale cumulatieve update aangeleverd met een minimale impact. Belangrijk voor bedrijven: omdat het om de najaarsupdate gaat, mag je rekenen op 18 maanden ondersteuning voor Windows Pro en 30 maanden ondersteuning voor Windows 10 Enterprise en Education.

lees ook

Waarom lanceert Microsoft Windows 11 tijdens het grootste chiptekort ooit?

Windows Insiders kunnen vandaag al met een testversie van Windows 10 versie 21H2 aan de slag in het Release Preview-kanaal. De update rolt dit najaar, vermoedelijk rond de lancering van Windows 11, naar alle pc’s uit die niet voldoen aan de verrassend hoge systeemvereisten van Windows 11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home