Microsoft hervat uitrol grote Windows 11-update naar testpubliek

windows 11

Microsoft moest de uitrol van de preview van zijn grote Windows 11-update vorige week stopzetten, maar biedt de update nu opnieuw aan.

Microsoft hervat de update van Windows 11 24H2. Eind vorige week zette Redmond de uitrol van de release preview naar het Insider-kanaal plots stil, zonder al te veel uitleg. De preview was al beschikbaar sinds 22 mei. Nu hervat Microsoft zoals beloofd het uitrolproces. De nieuwe build krijgt nummer 26100.863 mee.

Deze versie van de update zou geluidsproblemen met Bluetooth aanpakken en ook de ervaring met Copilot verbeteren. Verder zijn er enkele updates voor problemen waar gamers tegenaan liepen.

lees ook

Microsoft pauzeert Windows 11 24H2-update

Copilot zal zich voortaan meer als een app gedragen. Je kan het venster met andere woorden vergroten, verkleinen en verplaatsen: geen onrealistische verwachting voor een besturingssysteem dat naar vensters vernoemd is.

Microsoft mikt met Windows 11 24H2 op computers die compatibel zijn met Copilot+. Insiders lijken echter geen modern systeem met NPU nodig te hebben: een computer die voldoet aan de minimumvereisten voor Windows 11 volstaat. De algemene uitrol van de Windows 11-update staat voor het najaar gepland.

Recall

Microsoft sukkelt wat met zijn uitrolstrategie voor nieuwe software. De pauze voor Windows 11 24H2 passeerde zonder al te veel controverse, maar dat kan niet gezegd worden van Recall. Dat is een nieuwe functie die in essentie alles logt wat je op je computer doet, met screenshots. Gebruikers zagen dat niet zitten, waardoor Recall nu optioneel wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home