Microsoft brengt AI-beeldgenerator DALL-E naar Bing en Edge – update

Bing Maker van afbeeldingen

Microsoft maximaliseert de samenwerking met OpenAI door nu rechtstreeks in Bing toegang te geven tot DALL-E.

Update 07/04 8u30: Microsoft maakt in een blogpost bekend dat het DALL-E publiek beschikbaar maakt voor elke Edge-gebruiker. De functie kan je toewijzen aan de zijbalk waar je andere snelkoppelingen in kan kwijt kan. Standaard zit de AI-beeldengenerator van OpenAI er niet in, je moet op het plusteken klikken en de functie ‘Image Creator’ toevoegen.


Origineel bericht 24/03: Onder de noemer Bing Image Creator kan je vandaag in bèta gebruik maken van de technologie van DALL-E om beelden te genereren op basis van tekst. Je kan beroep doen op de nieuwe Bing met GPT-4-technologie door middel van de zijbalk in de recente geüpdatet Edge-browser of in de Android-app.

Microsoft voegt extra veiligheidsregels toe die verder gaan dan die van OpenAI om te voorkomen dat de dienst misbruikt wordt om schadelijke beelden te genereren. Elk beeld dat uit de dienst komt, krijgt ook een duidelijk watermerk om aan te tonen dat het om een AI-gegenereerd beeld gaat.

De vernieuwde Bing is voorlopig nog niet voor iedereen toegankelijk en werkt vandaag met een wachtlijst. Heb je nog geen toegang? Je kan Bing Image Creator vandaag al wel apart testen via deze specifieke website. Wat de meerwaarde is bovenop DALL-E dat al sinds vorig jaar beschikbaar is, is niet direct duidelijk.

Ondanks dat de website in het Nederlands wordt getoond, ondersteunt de dienst voorlopig enkel Engels om beelden te genereren. Wie met zijn of haar Microsoft-account is ingelogd, kan gebruik maken van 10 AI-gegenereerde beelden per dag aan hoge snelheid (10 à 15 seconden wachten). Ga je over die limiet, dan duurt het veel langer tot je het resultaat kan bewonderen.

lees ook

Microsoft prostitueert ChatGPT in een trieste poging Bing van straat te krijgen

Gisteren kondigde Adobe zijn DALL-E-alternatief onder de noemer Adobe Firefly. Ook daar is de dienst voorlopig enkel als bèta te gebruiken via een website. Uiteindelijk is Adobe van plan om generatieve AI-tools te integreren met zijn creatieve apps, zoals Photoshop, Illustrator en Premiere. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home