Microsoft voorziet Edge alsnog van update op Windows 7/8.1

Microsoft Edge

Ondanks dat de ondersteuning officieel afgelopen is, heeft Microsoft alsnog een beveiligingsupdate voor Edge uitgerold naar Windows 7/8.1-gebruikers. Dit zal echter zeer uitzonderlijk zijn.

Microsoft zette de ondersteuning voor Windows 7 en 8.1 begin dit jaar. Dat betekende geen beveiligingsupdates meer voor het besturingssysteem, maar ook geen nieuwe versies meer van de Edge-browser. De teller stopte voor de verouderde Windows-versies bij Edge 109, terwijl de huidige release al Edge 116 is.

Het gaat in dit geval om een eerder uitzonderlijke beveiligingsupdate om enkele acute kwetsbaarheden in de browser te dichten en die verder niets van nieuwe functionaliteiten toevoegt. De patch pakt onder meer een kwetsbaarheid aan die gebruik maakt van WebP-bestanden om het geheugen te laten ‘overlopen’ met slechte code. Meerdere browsers rolde hiervoor vorige week een noodupdate uit.

lees ook

Kwaadaardige WebP-bestanden teisteren Chrome en andere browsers

Wie niet horen wil

Windows 7- en 8.1-gebruikers hoeven zeker niet te verwachten dat Microsoft hier een gewoonte van zal maken. De softwarereus zal niet meer terugkomen op de beslissing om Edge niet meer te ondersteunen op verouderde Windows-versies. Die beslissing namen ook al Chrome en Firefox, die laatste wel met een jaar uitstel tot september 2024.

Wie ondanks alle waarschuwingen toch Windows 7 en 8.1 blijft gebruiken, zal vroeg of laat toch eens moeten voelen. Uit een recente rondvraag bij onze lezers blijkt dat ongeveer vier procent van de IT-gebruikers nog een pc heeft die op een oudere Windows-versie draait.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home