Microsoft Edge is tweede meest populaire webbrowser na Chrome

microsoft edge

Binnen de desktop internetbrowsermarkt steekt Edge voor het eerst Safari voorbij. Chrome staat nog altijd eenzaam alleen aan de top.

Volgens Netcounter mag Edge zich voortaan de tweede meest populaire internetbrowser noemen na Chrome. Het stak vorige maand Safari voorbij en pronkt nu met 9,65% op de tweede plaats voor Safari met 9,56%. De kans is groot dat Edge stevig op de tweede plaats blijft zitten de komende maanden door de gestage groei.

Om Google uit te dagen, heeft Microsoft nog werk voor de boeg. Chrome staat met 67,29% eenzaam bovenaan.

Statcounter Edge marktaandeel

Gisteren loste Microsoft nog de nieuwste versie van zijn internetbrowser, Edge 100. Heeft de nieuwe internetbrowser van Microsoft al 100 versies achter de rug? Nee, zo snel gaat het niet, de Chromium-basis is toe aan 100 kaarsjes nadat het in 2008 het levenslicht zag.

Het openbronproject van Google vormde destijds de basis voor Chrome en is vandaag de standaard binnen de desktopmarkt. Naast Chrome gebruiken onder andere Edge, Opera en Brave dezelfde codebasis en varen enkel Safari en Firefox nog hun eigen koers.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

Microsoft Edge kan mooie groeicijfers voorleggen omdat het standaard wordt meegeleverd met Windows 10 en Windows 11, waarbij het bij die laatste vandaag nog heel moeilijk is om te wisselen van standaardbrowser. Daar komt binnenkort eindelijk verandering in.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home