Microsoft viert Edge 100 met een paar kleine updates

microsoft edge

Wie een feesteditie verwacht van Microsoft Edge 100, moeten we teleurstellen. De nieuwste update bevat maar een paar aanpassingen.

Heeft de nieuwe internetbrowser van Microsoft al 100 versies achter de rug? Nee, zo snel gaat het niet, de Chromium-basis is toe aan 100 kaarsjes nadat het in 2008 het levenslicht zag. Het openbronproject van Google vormde destijds de basis voor Chrome en is vandaag de standaard binnen de desktopmarkt. Naast Chrome gebruiken onder andere Edge, Opera en Brave dezelfde codebasis en varen enkel Safari en Firefox nog hun eigen koers.

Edge 100 bevat een aantal updates die focussen op Microsoft 365 applicatie-protocollen en PDF. Hieronder vind je de belangrijkste:

  • Stroomlijnen van Microsoft 365 Application Protocol-activaties: die lanceren nu op vertrouwde Microsoft cloudopslagdiensten sommige Microsoft 365-applicaties rechtstreeks, inclusief SharePoint-subdomeinen en Microsoft OneDrive-url’s.
  • Hardware-versterkte Stack Protection: Microsoft Edge blijft systemen granulair beschermen die via kwetsbaarheden binnen geheugencorruptie infiltreren en door indirecte calls te beschermen.
  • Open digitaal ondertekende PDF-bestanden: Digitale handtekeningen worden continu gebruikt om de echtheid van documenten en de aanpassingen ervan te valideren. Je kan nu PDFSecureMode gebruiken om digitale handtekeningvalidatie in te schakelen voor PDF-bestanden, rechtstreeks in de browser zonder extra extensies.
  • PDF-bestanden in Microsoft Outlook en Verkenner bekijken: Gebruikers kunnen PDF-bestanden nu bekijken in een lichtgewicht alleen-lezenpreview binnen Outlook en Verkenner.

Verder bevat Edge 100 nog een heleboel securitypatches en andere kleine aanpassingen om de webbrowser verder te optimaliseren. Vandaag haalt Edge een marktaandeel van 9,65% op desktop-pc’s, nipt voor Safari (9,56%) en Firefox (7,57%). Chrome is de dominante marktleider met 67,29% volgens Statcounter.

lees ook

Microsoft maakt wisselen van standaardbrowser eenvoudig in Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home