Microsoft Edge wil privacy boosten via VPN-deal met Cloudflare

microsoft edge

Gebruikers zouden 1 GB aan versleutelde data kunnen consumeren per maand. De privacyfunctie gaat door het leven als Microsoft Edge Secure Network.

Microsoft introduceert binnenkort een optie om een internetverbinding te versleutelen om de privacy van mensen of delicate informatie te beschermen. De Microsoft Edge Secure Network-functie is vandaag in preview beschikbaar, maar Edge Insiders (bètatesters) moeten nog even wachten tot ze er mee aan de slag kunnen. Het is voorlopig onduidelijk wanneer de extra veiligheidsoptie voor iedereen beschikbaar is.

De nieuwe privacyfunctie is een samenwerking tussen Microsoft en Cloudflare. Op de ondersteuningspagina legt de softwaregigant de functie uit. “De data wordt door een versleutelde tunnel gestuurd om een veilige connectie te garanderen, zelfs wanneer je een niet-veilige URL bezoekt dat start met HTTP. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je surfgedrag op een gedeeld publiek wifinetwerk.”

De VPN-dienst voorkomt online tracking en houdt je locatie-informatie privé. Het is voorlopig niet duidelijk of je Microsoft Edge Secure Network ook kan gebruiken om geografische restricties te omzeilen.

lees ook

Windows 11 maakt browserkeuze naast Edge eenvoudiger

Edge-gebruikers kunnen tot 1 GB aan data gratis doorheen de privacyfilter sturen. Hoeveel extra datablokken zullen kosten, is nog niet bekend. Mogelijk verduidelijkt Microsoft de dienst wanneer die de testfase verlaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home