Microsoft Designer duikt op in Edge

microsoft designer

Microsoft maakt een preview van de Designer-app beschikbaar via de browser Edge. Designer maakt gebruik van AI om ontwerpen en sociale mediaposts te maken.

Microsoft wil met Designer Canva uitdagen. De softwarereus kondigde de designtool in oktober en sinds enkele weken staat er een wachtlijst open om de tool uit te proberen. The Verge merkt op dat Designer nu ook wordt geïntegreerd binnen de webbrowser Edge. Dat dient vooral weer als een marketingtruc van Microsoft om zijn browser bij een breder publiek aan te prijzen.

lees ook

Microsoft prostitueert ChatGPT in een trieste poging Bing van straat te krijgen

Dankzij de samenwerking met OpenAI kan Microsoft Designer vol met AI-functies stoppen. De tool maakt gebruik van beeldgenerator Dall-E om in luttele seconden ontwerpen te maken. Je start binnen Designer met het uitschrijven van wat je wil. De AI-assistent genereert een voorbeeld, waarop je kan itereren door middel van tekst (AI) of je gaat er manueel mee aan de slag om het te verfijnen dankzij een handige interface.

Binnen Edge zal Designer je ook kunnen helpen met het schrijven van sociale mediaposts. Designer verschijnt als een snelkoppeling in de taakbalk waardoor je het ook niet als extensie dient te installeren. De tool kan op basis van wat je wil delen met de wereld een tekst opmaken en ook relevante hashtags en bijschriften te verzinnen. Microsoft voorziet twintig aangepaste lay-outs voor Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. In deze blog kan je een simulatie vinden.

Gratis, maar voor hoe lang?

Tijdens de previewfase blijft Microsoft Designer gratis, al is het afwachten of dat nog zo zal zijn wanneer de tool breder beschikbaar komt. Mogelijk wil Microsoft de tool integreren binnen zijn 365-abonnementen waardoor de AI-functies wel eens snel achter een betaalmuur zouden kunnen verdwijnen.

Designer is de uitdager van Canva, maar de features die Microsoft toevoegt zijn minder uniek als de softwarereus wil doen uitschijnen. Ook Canva kondigde recent een reeks AI-functies aan. Die zijn wel enkel beschikbaar voor betalende klanten. De integratie binnen Edge kan Designer wel een voordeel geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home