Canva voegt 10 nieuwe AI-tools en functies toe

Canva Magic Design

Canva introduceert een serie nieuwe functies, waaronder een pakket aan AI-tools en een nieuwe Brand Hub. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn virtuele event Canva Create. 

Een groot deel van de nieuwe Canva-functies wordt verzameld in een nieuwe tool genaamd Assistant. Nadat je op een knop aan de rechterkant van je ontwerp klikt, krijg je verschillende aanbevelingen te zien voor elementen, functies, lettertypen en graphics die passen bij de huidige stijl van je ontwerp. 

Via de nieuwe Assistant-tool is het ook mogelijk om gebruik te maken van Magic Write, de AI-copywriting assistent die het platform afgelopen december lanceerde. Initieel was Magic Write alleen beschikbaar in Canva Docs, maar vanaf nu is de AI-tekstassistent te gebruiken in al je Canva-projecten, zoals presentaties, social media afbeeldingen en flyers. 

Waar Magic Write voorheen alleen in het Engels te gebruiken was, werkt het nu in 18 verschillende talen, waaronder Nederlands. Bovendien kun je teksten met één klik op de knop online vertalen met AI naar meer dan 100 talen.

Canva Presentatie assistent
Bron: Canva

Automatisch presentaties maken

Nog een grote nieuwkomer in het aanbod van Canva, is de mogelijkheid om automatisch presentaties te genereren. Op basis van een prompt kun je een serie presentaties genereren met een outline en content op elke slide. Voor het design kun je een afbeelding uploaden en vervolgens een stijl kiezen, om vervolgens een serie aan mogelijke ontwerpen voorgeschoteld te krijgen. 

Met de nieuwe Magic Edit functie, kun je dingen toevoegen of vervangen in een afbeelding. Ook komt Canva met een tegenhanger, de Magic Eraser functie waarmee je ongewenste details uit een foto kunt verwijderen. 

Voor degenen die video’s maken via het platform, introduceert Canva zijn nieuwe Beat Sync optie. Met Beat Sync match je videobeelden automatisch met de achtergrondmuziek die je hebt gekozen.

Functies op verzoek van gebruikers

Naast de nieuwe AI-mogelijkheden, voegt Canva een set opties toe die veel zijn aangevraagd door gebruikers. Het gaat onder andere om een tekenfunctie waarmee je simpele vormen – zoals een cirkel – kunt schetsen en deze vervolgens kunt transformeren naar een strakke lijn. 

Verder komt er een nieuwe Layouts-functie waarmee gebruikers content kunnen toevoegen aan een pagina en vervolgens aanbevelingen krijgen voor de layout. Met Stijlen kunnen gebruikers voorgestelde kleurenpaletten en lettertypen gebruiken. Een nieuwe Lagen-tool maakt het mogelijk om alle elementen in één plaats te zien, waaronder teksten, vormen, afbeeldingen en video. 

Canva Brand Hub
Bron: Canva

De laatste nieuwe tool in deze serie van aankondigingen is de Brand Hub, waarmee het nog makkelijker wordt om designs te laten aansluiten op de branding van het bedrijf. De Brand Hub komt onder andere met een Magic Replace-functie, waarmee je een nieuw logo in één keer kunt toevoegen aan alle merkinhoud. Verder bevat Brand Hub tools die je helpen om templates, mappen en richtlijnen te maken voor een merk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home