Microsoft Copilot verschijnt als app op Android en iOS

microsoft copilot

Microsoft heeft een mobiele versie van Copilot gelanceerd voor Android, iOS en iPadOS. De app biedt gratis toegang tot GPT-4 en Dall-E 3 die normaal betaald zou zijn.

Update 02/01/2024: Na de lancering van de Android-app op 27 december, is nu ook de iPhone en iPad aan de beurt. Je kan de app nu gratis downloaden op iOS of iPadOS.

Origineel 27/12/2023: Copilot is sinds half november de overkoepelende merknaam van alle generatieve AI-functies binnen het Microsoft-ecosysteem en Microsoft wil zijn chatbot tot bij zo veel mogelijk gebruikers krijgen. Na de verrassende uitrol van Copilot naar Windows 10 verschijnt de AI-assistent nu ook op Android-smartphones. De Copilot-app lijkt op een heruitgave van het voormalige Bing Chat, maar dan in het nieuwe merkjasje gestoken.

lees ook

Microsoft maakt Copilot slimmer en veelzijdiger

Met beelden en woorden

Opvallend is wel de aanwezigheid van GPT-4 en Dall-E 3 in de mobiele applicatie. Deze modellen zijn normaal gezien enkel beschikbaar als je een betaald ChatGPT Plus-abonnement hebt. De Copilot-app biedt ze dus wel gratis aan. Zo kan je naast chatten je dus ook creatief uitleven met de beeldgenerator. In het startscherm kan je via de schuifregelaar aanduiden dat je GPT-4 wilt gebruiken.

Microsoft Copilot is beschikbaar via de appwinkel van Google. Je hoeft de zoekmachine Bing niet te installeren op je smartphone, een Microsoft-account is wel nodig. Op iedere conversatie met Copilot staat een harde limiet van dertig vragen en antwoorden. Deze maatregel nam Microsoft al enkele maanden geleden nadat Bing Chat regelmatig ontspoorde tijdens langere conversaties. Door op Niet meer reageren te duwen, kan je het gesprek ook vroeger stopzetten. Chatgeschiedenis wordt overgezet tussen de mobiele en de desktopversie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home